La Policia Local de Montcada i Reixac i la Guàrdia Urbana garantiran la seguretat i el civisme aquest estiu al Rec Comtal

Dimecres, 9 de juny de 2021 a les 12:00

Els cossos policials de Montcada i Reixac i Barcelona han arribat a un acord de col·laboració per treballar conjuntament i fer complir les normes de civisme i convivència durant l’estiu a l’espai comú dels dos municipis.

  • Fins al mes de setembre, ambdós cossos realitzen treballs de col·laboració, coordinació i actuació per a la prevenció i la intervenció davant de conductes contràries a les normatives en matèria de civisme, convivència i medi natural en aquest espai.
  • El pla dissenyat preveu centrar el esforços en el dies i franges horàries clau. Els agents policials han previst diferents nivells d’actuació conjunta per prevenir i actuar en el cas d’un ús intensiu i inadequat per preservar el medi natural.

Des del passat 7 de maig i fins al proper mes de setembre, la Policia Local de Montcada i Reixac i la Guàrdia Urbana de Barcelona realitzen treballs de col·laboració, coordinació i actuació per a la prevenció i la intervenció davant de conductes contràries a les normatives en matèria de civisme, convivència i medi natural al Rec Comtal. L’objectiu és eradicar definitivament l’ocupació d’espais comuns a la zona del Rec Comtal, concretament a la zona d'aigua on està prohibit banyar-se i espais contigus.

Arran de l’experiència de les actuacions dels dos cossos policials anys anteriors, Policia i Guàrdia Urbana han previst un dispositiu per solucionar una problemàtica que és de tipus estacional, entre els mesos d’estiu. El regidor de Policia Local, Oriol Serratusell, ha afirmat que “aquest pla de treball neix de la preocupació dels dos consistori per l’increment del civisme en aquesta zona” i ha afegit que “l’acord és una molt bona notícia que permetrà que els dos cossos policials treballin de forma coordinada”. El pla dissenyat preveu centrar el esforços en el dies i franges horàries clau. Els agents policials han previst diferents nivells d’actuació conjunta per prevenir i actuar en el cas d’un ús intensiu i inadequat de l’espai per preservar el medi natural i la singularitat que significa l’entorn del Rec Comtal. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona està redactant un projecte per naturalitzar el lateral del canal d’aigua. La finalitat és plantar arbustos i arbres, que estaran protegits amb tanques prop d’un any, al costat del Rec Comtal per tal de dissuadir del bany als visitants i evitar conductes incíviques.
 

El Rec Comtal es mou. D’altra banda, durant els mesos de juliol, agost i setembre s’organitzarà, per cinquè any ‘El Rec Comtal es mou’. Aquesta iniciativa de treball comunitari en medi obert està impulsada per la Taula del Rec Comtal -formada per diferents entitats del territori i veïnat a títol particular- amb el suport dels ajuntaments de Montcada i Reixac i de Barcelona. El projecte comunitari pretén dignificar l'espai, promoure la relació i la participació veïnal, recuperar la memòria històrica vinculada al pas del canal d'aigua per les dues ciutats, generar-hi activitat econòmica social i solidària i ocupació per al jovent del territori.

Darrera actualització: 09.06.2021 | 13:43