La Mostra d’Ensenyament 2021 se celebrarà entre el 22 de març i el 26 d’abril

Dijous, 4 de març de 2021 a les 00:00

A causa de les restriccions sanitàries vigents per frenar la pandèmia de la Covid-19, totes les sessions, que organitza el Servei d’Informació Juvenil Can Tauler amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, seran virtuals o presencials amb cita prèvia.

La Mostra d’ensenyament de Montcada i Reixac tindrà lloc enguany del 22 de març al 26 d’abril i, a causa de les restriccions sanitàries vigents per frenar la pandèmia de la Covid-19, totes les sessions seran virtuals o presencials amb cita prèvia. Els objectius de la Mostra, que organitza el Servei d’Informació Juvenil Can Tauler amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, són informar i orientar el jovent, actualitzar la informació que tenen els estudiants, centres educatius i famílies sobre els diferents itineraris acadèmics, explicar la varietat de recorreguts i l’oferta formativa més allà de secundària obligatòria a Montcada i Reixac, a més d’atendre les necessitats individuals de l’alumnat. Els interessats a participar en algunes de les activitats es poden inscriure fins al 31 de març, enviant un correu electrònic a l’adreça aprop@montcada.org o enviant un whatsapp al telèfon 667 173 249.

Totes les trobades virtuals amb l’objectiu de donar assessorament i resoldre dubtes sobre l’ensenyament post-obligatori es faran durant el mes d’abril, segons les diferents edats i les opcions de formació. Per a alumnes que estan interessats en fer Batxillerat es farà el 9 d’abril; per als Programes de Formació i Inserció (PFI), el dia 12; per a Cicles Formatius de Grau Mitjà, el dia 13; per a Cicles Formatius de Grau Superior, el dia 14; per a Estudis artístics i esportius, el dia 15; i per a la Universitat, el dia 16. Totes començaran a les 18h.

La Mostra d’Ensenyament també oferirà assessories personalitzades per conèixer les opcions d’estudi i donar accés gratuït a Unportal, considerat com l’únic cercador i comparador d’estudis. També es faran orientacions sobre autoconeixement i presa de decisions i s’oferiran dues xerrades, amb els títols ‘Què en trec ara d’estudiar?’ i ‘(Re)enganxa’t als estudis!’, a càrrec de Fem Pedagogia i gràcies a la subvenció de la Diputació de Barcelona.

La Mostra finalitzarà el 26 d’abril amb una xerrada destinada a les famílies amb el títol ‘Quines opcions d’estudi té el meu fill/a?’. Segons les restriccions sanitàries que estiguin vigents en aquesta data, l’activitat es farà a la Casa de la Vila amb cita prèvia o de manera virtual, a les 18h.

A causa de la pandèmia de la Covid-19, l’Espai de Can Tauler no podrà ser, com és tradicional durant la Mostra, un punt de trobada de tot l’alumnat del municipi i per aquest motiu es faran xerrades a tots els instituts per als estudiants de tercer i quart d’ESO i Batxillerat.

El regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido, ha fet una crida a tots i totes les joves “a assistir a aquesta Mostra d’Ensenyament per resoldre els seus dubtes i escollir els estudis que millor s’adaptin a les seves inquietuds”. Garrido també ha lamentat que la pandèmia de la Covid-19 obligui a organitzar la mostra d’una manera telemàtica, però ha destacat l’esforç de l’Ajuntament en mantenir-la “per tal de poder ajudar a decidir a tots aquells alumnes quin camí triar en l’enseyament post-obligatori”.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 20:29