La mostra de films de dones 2019 porta ‘La inútil’ a Montcada i Reixac

Dijous, 31 d'octubre de 2019 a les 12:00

La projecció del curtmetratge, protagonitzat per Nausicaa Bonnín, i el debat posterior tindran lloc el 7 de novembre, al Centre Cívic La Ribera.

La 27a edició de la Mostra Internacional de Films de dones de Barcelona arribarà el pròxim dijous, 7 de novembre, a Montcada i Reixac. El Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10) acollirà la projecció del curtmetratge ‘La inútil’ (18.30 h), dirigit per Belén Funes i produït per Isabel Coixet. El film, de 17 minuts i estrenat al 2017, narra l’estada de Merche –interpretada per l’actriu Nausicaa Bonnín– a la festa d’unes amigues, durant la qual es posa de manifest el seu fracàs vivencial, amb una feina que no li agrada i tancada en si mateixa. Aquest drama contemporani es va rodar només en tres dies. El títol de la pel·lícula apel·la a la percepció que té la Merche d’ella mateixa, sentint-se poc útil i molt perduda en una vida que no controla. Un cop acabi la projecció, s’obrirà un debat sobre els temes tractats al film.

La Mostra Internacional de Films de Dones s’ha convertit en un espai cultural estable i una plataforma d’exhibició alternativa, amb l’objectiu de promoure el cinema dirigit per dones, visibilitzant la cultura audiovisual femenina. La seva programació s’allarga durant tot l’any i aborda diferents temàtiques. ‘La inútil’ s’inclou dins la secció ‘Conegudes (també) a casa’, que pretén acostar als municipis les obres de les directores catalanes.

Darrera actualització: 31.10.2019 | 12:53