'La mirada de l'altre' torna a Montcada i Reixac

Divendres, 18 de gener de 2019 a les 00:00

Les obres de la mostra col·lectiva de persones usuàries del centre de salut mental de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac es pot visitar a la Casa de la Vila.

La Casa de la Vila acollirà fins al 17 de febrer l'exposició de la segona edició del projecte 'La mirada de l'altre', promogut pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu. L'acció ha reunit 10 parelles artístiques formades per artistes reconeguts als municipis de Cerdanyola i de Montcada i Reixac i persones ateses en el servei de Salut Mental que atén aquestes dues poblacions i Ripollet. El resultat final d'aquest treball és una desena d'obres que combinen diverses modalitats artístiques: pintura, escriptura, escultura, fotografia i l'elaboració d'un instrument musical. Un veí de Mas Rampinyo, Jaume González, ha participat en el projecte; exposa dues fotografies que ha elaborat en col·laboració amb el fotògraf Rubén Sans, membre de l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (Afotmir).

La mostra es va inaugurar ahir dijous, 17 de gener, en presència de la presidenta de l'Àrea Social i regidora de Serveis Socials i Polítiques d'Inclusió, Mar Sempere; el doctor Joan Alvarós, adjunt a la direcció de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu; i Rosa García, presidenta de l'associació ActivaMent. Sempere va mostrar la voluntat de consistori de continuar col·laborant i potenciant aquesta iniciativa social i artística.

'La mirada de l'altre' és un projecte per a la inclusió social i la transformació comunitària i en aquesta segona edició, el lema ha estat 'Obrim la porta, tu tens la clau'. L'objectiu és contribuir a que les persones que hi participin refermin el seu apoderament i lluitar contra l'estigma vinculat a la salut  mental. La Coordinadora dels Serveis de Rehabilitació Comunitària del Baix Llobregat, Mar García, va fer una crida entre els artistes de Montcada i Reixac que estiguin interessats a participar en la iniciativa i endegar un projecte creatiu amb usuaris del servei. El correu electrònic per contactar-hi és mmgarcia@pssjd.org. 

Darrera actualització: 18.01.2019 | 12:29