La millora de les dades de la Covid-19 permet eliminar restriccions que afectaven drets fonamentals

Dijous, 9 de setembre de 2021 a les 00:00

A partir d’aquest divendres, 10 de setembre, s’aixeca la limitació de més de deu persones en les trobades socials i s’elimina l’aforament màxim del 70% en centres de cultes i en els actes i cerimònies civils o religioses.

  • La Generalitat també ha decidit que l’aforament en les competiciones esportives que es desenvolupin a l’aire lliure en equipaments amb capacitat per a més de 10.000 persones passi de 30 al 40%. En el espais tancats, serà del 30%.
  • Les manifestacions ja no hauran de ser estàtiques i els participants podran fer un recorregut sempre que es compleixi una distancia d’1,5 metres si no són convivents, es faci servir mascareta i es fomenti l’ús de gel hidroalcohòlic.

La millora de les dades epidemiològiques relacionades amb la Covid-19 permet que la Generalitat pugui iniciar un nou procés de relaxació de mesures que suposarà la finalització de les restriccions que afectaven alguns drets fonamentals de la ciutadania. A partir d’aquest divendres, 10 de setembre, s’aixeca la limitació de més de deu persones en les trobades socials, que deixa de ser una obligació per convertir-se en una recomanació. En  canvi, a la restauració es manté el màxim de deu i sis persones per taula en els espais exteriors i interiors, respectivament. D’altra banda, també s’elimina la limitació d’aforaments en centres de culte i els actes i cerimònies civils o religioses (casaments i funerals), que era del 70%.

Un altre canvi és que l’aforament passa del 30 al 40% en les competicions esportives que es desenvolupin a l’aire lliure en equipaments amb capacitat per a més de 10.000 persones. En el cas dels espais tancats, i també amb més de 10.000 seients, aquest aforament passa a ser del 30%.

També hi ha novetats en el cas del dret de manifestació. A partir d’aquest divendres, les mobilitzacions ja no hauran de ser estàtiques. Els participants en una concentració podran fer un recorregut sempre que es compleixi una distància d’1,5 metres entre els grups bombolla si no són convivents, es faci servir mascareta i es fomenti l’ús de gel hidroalcohòlic. No caldrà tancar els accessos al transport públic més propers, però sí que es demanarà un control d’aforament per adequar el nombre d’assistents al compliment de l’espai mínim per persona, així com limitar l’ús de pancartes o altres objectes compartits.

Darrera actualització: 14.09.2021 | 12:32