La Marató de donació de sang 2018 tindrà lloc el 22 d'octubre

Dimecres, 10 d'octubre de 2018 a les 00:00

Les persones que hi vulguin participar poden anar a la Casa de la Vila de 9 a 21 h i enguany, rebran un missatge al mòbil quan la seva sang marxi a un hospital.

La Marató de donació de sang 2018 a Montcada i Reixac es farà el 22 d'octubre a la Casa de la Vila (Major, 32), de 9 a 21 h. L'acte l'organitza el Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de l'Ajuntament, l'associació de donats de sang, Creu Roja i l'AV Font Pudenta-Muntanyeta, que hi participa amb una xocolatada, a la tarda. Enguany, el seu lema és 'L'experiència de la donació', que compara participar-hi amb les caixes regal d'experiències que s'han popularitzat en els darrers anys, tot destacant la solidaritat i la gran utilitat que suposa donar sang. Una novetat d'aquesta edició és que tothom que prengui part a la Marató rebrà un missatge al seu telèfon mòbil per indicar-li el moment exacte en que la seva sang s'enviarà a un hospital.

Després de la donació, la bossa de sang arriba el mateix dia a la seu central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona. Al laboratori s'inicia el procés de fraccionament, que  consisteix a dividir la sang en glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Si les analítiques són correctes, la sang es guarda en neveres a l'espera d'anar cap a un centre hospitalari –hi pot ser un màxim de 42 dies. El missatge via SMS té com objectiu millorar l'experiència i que el donant tingui més informació del camí de la seva sang.

Per donar sang, de forma general, cal tenir més de 18 anys, pesar un mínim de 50 quilos i no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú. La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar diverses malalties. De cada donació se'n beneficien almenys tres persones, ja que se n'obté concentrats d'hematies, plaquetes i plasma. Durant l'any, els homes poden donar sang 4 cops i les dones, 3. 

 

Darrera actualització: 03.10.2018 | 14:57