La III Marxa i la jornada de treball amb diputats, properes activitats reivindicatives per reclamar el soterrament

Dimecres, 26 de setembre de 2018 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total estan organitzant una jornada de treball amb diputats de totes les formacions del Congrés dels Diputats i del Parlament de Catalunya per reiterar el seu suport al projecte del soterrament de la R2, que es farà el proper 5 de novembre al municipi, i la Marxa pel soterrament, que tindrà lloc el proper diumenge 25 de novembre, i que arriba a la tercera edició

Avui, l’alcaldessa, Laura Campos, i el representant de la plataforma ciutadana, Ramon Bueno, han presentat el contingut de les dues activitats després de la reunió mensual de la Taula del soterrament, integrada pels portaveus i tècnics municipals i representants dels col·lectiu ciutadà, que ha tingut lloc a primera hora del matí.

La primera de les activitats consistirà en un jornada de treball amb diputats de totes les formacions del Congrés dels Diputats i del Parlament de Catalunya per reiterar el seu compromís amb el suport al projecte de soterrar la R2 al seu pas per Montcada. La jornada consistirà en una visita per avaluar l’impacte que les línies ferroviàries i altres infraestructures tenen en la localitat i una sessió de treball per parlar sobre la reivindicació històrica de la ciutat, els aspectes tècnics del projecte i el calendari de compromisos adquirits pel Ministeri de Foment al maig del 2017.


Inscripcions III Marxa


Tres setmanes després tindrà lloc la III Marxa pel soterrament, amb un format semblant a l'anterior edició. La caminada sortirà del monòlit de les víctimes del tren, al carrer Bogatell, i continuarà pel camí de la Font Freda, els carrers Guadiana i Jaume I, seguirà pel parc de les Aigües, el Rec Comtal i finalitzarà a la Casa de la Mina amb actuacions musicals i una botifarrada. Les persones interessades ja es poden inscriure online a montcada.cat i imemontcada.org, o presencialment a les instal·lacions de l'Institut Municipal d'Esports (c. Tarragona, 32), de dilluns a dijous, de 9 a 13h i de 16 a 19h, i divendres de 9 a 13h. El preu és de 3€ i inclou una bossa d'avituallament i per 6€, a més, un tiquet per a la botifarrada i una consumició.

Durant la reunió de la Taula del soterrament d'aquest matí, l'alcaldessa ha informat els portaveus que el Ministeri de Foment es va posar en contacte amb el consistori el passat divendres per comunicar que el proper 10 d'octubre es tornarà a reunir la comissió tècnica i política de seguiment del soterrament de la R2, una trobada que s'havia ajornat fins a tres vegades i que el consistori havia reclamat en diferents ocasions. La comissió, que es trobarà a Madrid, està formada per representants del Ministeri de Foment, l'Adif, la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona, l’agència Barcelona Regional i la plataforma ciutadana.

Darrera actualització: 27.09.2018 | 09:25