La Generalitat tria el CAP de Les Indianes per presentar el nou protocol d’actuació en casos de dependència energètica

Dijous, 24 de gener de 2019 a les 14:00

L'alcaldessa i altres membres de l'equip de govern han rebut a una delegació de la Generalitat de Catalunya encapçlada pel vicepresident Pere Aragonès.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, juntament amb els consellers de Salut, Alba Vergès, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han visitat aquest dijous 24 de gener les instal·lacions del CAP de Les Indianes, al barri de Pla d’en Coll, per presentar el nou protocol d’actuació que l’executiu està preparant per aquells casos on hi hagi persones malaltes que viuen en una situació de dependència energètica. A l’acte han acudit també l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos, el 1r tinent d’alcalde, Jordi Sànchez, i la regidora de Serveis Generals, Montserrat Ribera.

Segons les previsions del Departament de Salut, actualment a Catalunya hi ha unes 115.000 persones que depenen de subministrament elèctric per qüestions mèdiques o de salut. Amb aquest nou protocol es buscaria abordar tots aquests casos i fer que els Centres d’Atenció Primària, en cas de detectar situacions de pobresa i dependència energètica, puguin impedir que les companyies elèctriques  tallin el subministrament de llum d’aquestes persones, sigui quina sigui la seva situació.

Aquesta mesura, segons ha explicat Aragonès als mitjans de comunicació, està vigent a tots els CAP de Catalunya des de l’1 de gener d’enguany. “Amb la incorporació dels CAP el que fem és situar més antenes socials per detectar les situacions de vulnerabilitat", ha comentat el conseller El Homrani.

Posteriorment, els representants de l’Ajuntament de Montcada i Reixac han acompanyat a la delegació de la Generalitat durant la visita que han fet per les instal·lacions del centre.

Darrera actualització: 24.01.2019 | 14:03