La Generalitat manté el gruix de les restriccions contra la Covid-19 durant una setmana més

Divendres, 19 de febrer de 2021 a les 15:00

A partir del dia 22, es tornen a permetre les activitats extraescolars, esportives i de lleure educatiu adreçades a cicles infantil i primària. A nivell esportiu, s’equiparan l’esport federat i els consells esportius, que podran tornar a entrenar amb més de sis persones

La Generalitat de Catalunya ha anunciat les noves mesures contra la Covid-19 que estaran vigents entre el 22 i el 28 de febrer. De moment, i a l’espera de l’evolució de les dades durant aquesta propera setmana, es manté el gruix de les restriccions amb poques novetats. Es tornen a permetre les activitats extraescolars, esportives i de lleure educatiu adreçades a cicle infantil i primària que es realitzin dins o fora dels centres educatius, amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla, que podran ser més). També es reprenen les activitats no reglades i de l’esport escolar per a joves a partir de secundària sempre que es mantinguin els grups de l’activitat lectiva. A nivell esportiu, s’equiparan l’esport federat i els consells esportius, que podran tornar a entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses. A més, s’inclou el circ com a activitat cultural autoritzada, amb les mateixes condiciones que cinemes i teatres.

Es mantenen, sense canvis, les següents restriccions:

-Només poden obrir els comerços de menys de 400 m2 de dilluns a divendres. Tots els establiments hauran de tancar durant el cap de semana, a excepció dels considerats essencials. Els centres comercials continuen tancats.

-Els gimnasos poden seguir funcionant amb una aforament limitat al 30% a l’interior. Les activitats de grup estan limitades a sis persones.

-Els horaris del sector de la restauració es mantenen de 7.30 a 10.30h, per als esmorzars, i de 13 a 16.30h, per als dinars. Les terrasses de bars i restaurants continuen obertes i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%. Els clients han de portar mascareta en tot moment i només se la poden treure per menjar o beure, no durant tota l'estona. Els establiments que fan menjar per emportar també poden obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

-Pel que fa a la cultura, teatres, cinemes, circs i sales de concert poden obrir amb un 50% d'aforament màxim, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones, si és a l’exterior o en un espai ben ventilat. No estan permesos els desplaçaments entre municipis que no siguin de la mateixa comarca per anar a veure una activitat cultural, restricció que afectarà a tres representacions que estan previstes al Teatre Municipal de Montcada: ‘Concert solidari de gòspel’ (20 de febrer), ‘Una nit amb el Mag Lari’ (21 de febrer) i ‘Una història real’ (27 de febrer). Les persones que no visquin a la comarca i tinguin entrades per aquests espectacles han d’enviar un correu a l’adreça cultura@montcada.org sol·licitant la devolució dels diners amb l’assumpte ‘Devolució entrades i el nom de l’obra’. En el correu, també s’han indicar els noms i cognoms de la persona que va fer la compra, el número d’entrades i la població de residència. Els espectadors que viuen al municipi o a la comarca podran anar a veure aquestes representacions, però en cas de superar l’horari de toc de queda a l’hora de tornar a casa hauran d’acreditar el desplaçament amb el certificat autoresponsable i l’entrada de l’acte. En aquests casos, també es pot demanar un justificant en el mateix teatre.

-Els actes religiosos tenen un límit d'aforament del 30%, sempre que tampoc se superin les 1.000 persones si és a l'aire lliure o amb ventilació òptima.

-Continua la prohibició de reunions de més de 6 persones, llevat que es tracti de convivents i no se superin dues bombolles de convivència. A les trobades a l'aire lliure no es permet el consum de menjar i beure.

-El toc de queda es manté de 22 a 6h, excepcte causes justificades.

Darrera actualització: 19.02.2021 | 15:59