La Generalitat felicita Montcada i Reixac per la feina feta i les actuacions previstes en el marc del Pla Integral de La Ribera

Dimecres, 19 de juliol de 2006 a les 00:00

El Secretari de Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Oriol Nel·lo, ha felicitat l'Ajuntament de Montcada i Reixac per la feina feta i les actuacions previstes en el marc del Pla Integral de La Ribera que subvenciona el Govern mitjançant la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial.

La Sala de Plens de la Casa de la Vila de Montcada i Reixac ha acollit aquest matí la reunió de constitució oficial del Comitè d'avaluació i seguiment del projecte d'intervenció integral al barri de La Ribera, en què han participat l'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga; el comissionat del Pla Integral de La Ribera i president de l'Àrea Social de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, Carles Guijarro; els onze membres (tècnics municipals i representants veïnals) de la Comissió d'avaluació i seguiment de Montcada i Reixac; i els nou de la Generalitat, encapçalats pel Secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo.

La trobada ha servit per presentar als membres del Comitè l'estat de desenvolupament de les actuacions contemplades en el Pla Integral de La Ribera i perquè els representants de la Generalitat expliquessin els nous programes de suport al Pla de millora de barris que s'estan posant en marxa des de les diferents conselleries.

L'alcalde ha fet una breu introducció, en què ha recordat la situació d'aïllament físic en què es troba La Ribera, i ha avançat les importantíssimes millores que, en aquest sentit, suposaran projectes com el trasllat de la fàbrica Valentine, el soterrament de la línia ferroviària Barcelona-Portbou i la recuperació de la façana fluvial del Besòs. També ha destacat la tasca fonamental que la Taula Cívica de La Ribera, òrgan de participació ciutadana, està fent al barri per afavorir la convivència. "La sensibilització ciutadana és una qüestió clau, i estem fent passes molt importants a favor de la convivència", ha indicat.

A continuació s'ha projectat una presentació amb els projectes previstos en el Pla Integral de La Ribera i el seu estat de desenvolupament, entre els quals destaca la propera inauguració, al setembre, del Centre Cívic, on es desenvoluparà un ampli programa d'activitats de dinamització social, cultural, de lleure i esportiva; així com les actuacions urbanístiques, que remodelaran totes les vies de comunicació del barri, i en el disseny de les quals estan participant els ciutadans. Les obres és previst que s'iniciïn a la tardor.

El Secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo, ha felicitat l'Ajuntament de Montcada i Reixac i els ciutadans que col·laboren en els òrgans de participació (com la Taula Cívica) que formen part del Pla Integral de La Ribera per la feina feta. Ha destacat el fet que a Montcada i Reixac s'està treballant en la recuperació del barri des d'abans de la inclusió del projecte d'intervenció integral en la convocatòria d'ajuts de la Llei de barris.

També ha informat dels nous programes de suport al Pla de millora de barris que conselleries com la de Treball, Salut, Relacions Institucionals, Benestar i Família i Medi Ambient i Habitatge han posat en marxa. Destaquen els d'inserció laboral i formació ocupacional; foment de la participació ciutadana; millora de l'assistència sanitària i la salut pública; o de rehabilitació d'habitatges.

D'aquesta manera, la inversió de 9,7 milions d'euros prevista a La Ribera fins al 2009, aportats al 50% per la Generalitat i l'Ajuntament, pot augmentar significativament gràcies a la incorporació de programes complementaris.

"M'impressiona la feina feta en tan pocs mesos. Els recursos de la Llei de barris s'afegeixen a l'important esforç que ja estava fent l'Ajuntament de Montcada i Reixac a La Ribera", ha assenyalat Nel·lo, qui ha volgut destacar especialment els avenços realitzats en l'àmbit de la participació ciutadana, un dels elements clau del Programa de millora de barris.

El Secretari de Planificació Territorial ha subratllat la importància de la Llei de barris. "És una inversió necessària si no volem que Catalunya avanci a dues velocitats", ha afirmat.

En aquest sentit, l'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha agraït el suport del Govern i ha mostrat la seva satisfacció pel resultat d'aquesta primera reunió del Comitè d'avaluació i seguiment. "La rehabilitació de La Ribera és una de les grans apostes del govern municipal, i farem tot el que calgui perquè esdevingui una realitat", ha assegurat.

Després de la reunió, l'alcalde i el Secretari de Planificació Territorial han visitat el Centre Cívic de La Ribera, acompanyats per diversos membres del Comitè d'avaluació i seguiment, per comprovar l'estat de les obres. L'equipament s'inaugurarà al setembre.

 

Darrera actualització: 16.04.2018 | 16:15