La Generalitat facilita les dades de contagis als 13 municipis metropolitans afectats per les noves mesures de la Covid-19

Dimarts, 21 de juliol de 2020 a les 00:00

Montcada i Reixac registra només 12 nous casos de la Covid-19 en els darrers quinze dies. El Govern ha facilitat les dades de nous contagis als consistoris que van participar ahir a la reunió del consell assessor territorial del PROCICAT.

Les àrees bàsiques de salut de la regió sanitària de Barcelona Ciutat, on s’inclou Montcada i Reixac, ha registrat un total de 1.542 nous casos de contagis de la Covid-19, en els darrers quinze dies, dels quals només 12 s’han produït a Montcada i Reixac. Des de l’inici de la pandèmia al municipi s’han registrat un total de 302 casos positius. Aquestes dades de l’Agència Catalana de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya van ser facilitades ahir durant la reunió del consell assessor territorial del PROCICAT,  òrgan on participen les ciutats de l’àrea metropolitana que han de complir les mesures de la resolució aprovada per la Generalitat de Catalunya per frenar l’augment d’infeccions per coronavirus. El consell es reunirà diàriament mentre duri la situació originada a l’àrea metropolitana.

En representació de Montcada i Reixac va participar a la reunió el regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, qui ha traslladat una missatge de tranquil·litat a la ciutadania i ha explicat que “en els darrers quinze dies a Montcada i Reixac únicament s’han produït 12 casos positius. Les dades al nostre municipi ens situen en una taxa de creixement de contagis de l’1,4, molt a prop del llindar acceptable que fixen els experts que és de l’1,2”.

Durant la reunió d’ahir, De la Torre va traslladar al consell assessor del PROCICAT la preocupació per la manca de coordinació del Govern amb les ciutats que han d’aplicar les mesures restrictives. El regidor afirma que “tots els municipis estem amoïnats per la manca de concreció de les mesures adoptades per la Generalitat per contenir els contagis”. De la Torre va recordar que ja s’havia traslladat pel matí a aquest òrgan la sol•licitud d’autorització per seguir programant i organitzant el cinema i els concerts a la fresca previstos per a aquest mes de juliol. L’Ajuntament considera que aquests esdeveniments es poden desenvolupar, ja que estan complint, de manera escrupulosa, les mesures de seguretat i d’higiene marcades per les autoritats sanitàries. El consistori també va demanar reobrir el complex Montcada Aqua i els Cinemes Montcada. Hores d’ara, l’Ajuntament encara no ha rebut resposta a les autoritzacions demanades. 

D’altra banda, el consistori continua duent a terme un servei diari de megafonia pels carrers per tal de recordar a la població la importància de continuar respectant les mesures de seguretat i higiene. A més, es manté la desinfecció de la via pública de Montcada a càrrec dels voluntaris de l’ADF, com a mesura preventiva, donada la proximitat amb altres municipis on hi ha hagut un increment notable de contagis de la Covid-19.


 

Darrera actualització: 22.07.2020 | 14:01