La Generalitat defensarà el soterrament de la R2 a Montcada a la Comissió Bilateral d'Infraestructures

Dijous, 11 d'octubre de 2018 a les 00:00

L'alcaldessa, Laura Campos, i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, s'han reunit aquest matí amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, al Parlament de Catalunya. L'objectiu de la trobada ha estat preparar la reunió de la Comissió Bilateral d'Infraestructures, que tindrà lloc a Barcelona el proper dilluns, 15 d'octubre.

 

En aquest grup de treball entre Govern de l'Estat i Generalitat de Catalunya, que no es reuneix des del 2007, es tractarà, entre d'altres, el projecte del soterrament de les vies de la R2 al seu pas per Montcada i Reixac, al qual el conseller ja ha manifestat el seu total suport.

Durant la trobada d'aquest matí, a la que també han assistit els secretaris d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, i  d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, els representants municipals han explicat el contingut de la trobada que van mantenir ahir a Madrid amb el secretari d’estat d’infraestructures del Ministeri de Foment, Javier Izquierdo, i la presidenta d’Adif, Isabel Pardo. Tot i que, els representants estatals van reafirmar ahir el seu compromís amb l'execució del projecte, Campos i Sánchez han traslladat al conseller les seves preocupacions pel compliment del calendari del soterrament de les vies, que preveu la data de l’inici de les obres en el primer trimestre del 2020.

Ahir per la tarda, la representació montcadenca també es va reunir amb els portaveus de la Comissió de Foment al Congrés per tal garantir el suport de totes les forces polítiques a Madrid i per convidar-los a la jornada de treball sobre el soterrament amb diputats, que ha organitzat el consistori i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total per al 5 de novembre al municipi. Aquesta jornada preveu una visita pel municipi per avaluar l'impacte de les diferents línies ferroviàries i altres infraestructures sobre la població i un debat sobre aspectes tècnics del projecte i el calendari d'actuacions.

Darrera actualització: 11.10.2018 | 18:53