La Generalitat crea un circuit excepcional per podar comunicar nous casos positius a través de les farmàcies

Dimarts, 4 de gener de 2022 a les 00:00

A nivell local, hi ha cinc farmàcies (Vila, Rivas, Pardo, Relat i El Punt) que s’han adherit al progama TAR i a on es pot notificar un resultat positiu amb una trucada de telèfon.

  • Aquesta sistema es dirigeix a persones que s’han fet una auto mostra i que presenten símptomes lleus o siguin asimptomàtiques. La persona s'haurà d'identificar amb el Codi d’Identificació Personal (CIP) de la tarjeta sanitària catalana, DNI o passaport i indicar la marca del test que s'hagi fet.
  • Els resultats d’aquests testos d’auto mostra no serveixen per obtenir el Certificat Covid Digital per normativa de la Unió Europea, tot i això, queden registrats a la història clínica del pacient i a La Meva Salut.

Amb l’objectiu d’intentar descongestionar els centres sanitaris en un moment tant elevat d’incidència en els contagis per la Covid-19, el Departament de Salut de la Generalitat ha impulsat un circuit excepcional perquè les persones que presentin símptomes lleus o siguin asimptomàtiques puguin notificar el seu resultat positiu a un llistat de 1.300 farmàcies de tot el territori que s’han adherit al Programa TAR. A nivell local, hi ha cinc farmàcies que formen part d’aquest circuit i a on es pot trucar per comunicar el resultat d’un test d’auto mostra sense necessitat de desplaçar-s’hi. Es tracta de les farmàcies Joan Vila (Jaume I, 26/Tel. 935 643 315); José Luis Rivas (Conca, 10/ Tel. 935 640 223); Pardo-Relat (Masia, 2/ Tel. 935 642 139); Josep Relat (Major, 89/Tel. 935 641 481); i El Punt (Sant Jordi, 5/ Tel. 935 725 446).

La persona s'haurà d'identificar amb el Codi d’Identificació Personal (CIP) de la tarjeta sanitària catalana, DNI o passaport i indicar la marca del test que s'hagi fet. A partir d’aquí, la farmàcia introduirà el resultat positiu a la seva història clínica. Seguidament, la persona rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els seus contactes estrets i demanar la baixa.

Els resultats d’aquests testos d’auto mostra no serveixen per obtenir el Certificat Covid Digital per normativa de la Unió Europea, tot i això, queden registrats a la història clínica del pacient i a La Meva Salut. Sense simptomatologia, o amb simptomatologia lleu, es recomana no desplaçar-se presencialment al centre d’atenció primària (CAP) ni confirmar el positiu amb cap prova més. Tan sols és necessari utilitzar les vies de contacte telemàtiques per comunicar el resultat que són el portal La Meva Salut o bé trucant una de les cinc farmàcies situades a Montcada i Reixac anteriorment indicades.

Prorroga mesures Covid
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat l'autoritzaciót al govern de la Generalitat perquè pugui prorrogar durant 14 dies més les restriccions que van entrar en vigor el passat 24 de desembre. Aquestes mesures es mantindran fins al 21 de gener. A més, sis municipis s’afegeixen al toc de queda nocturn, d’1 a 6 de la matinada, i això farà que la llista, en la que es troba Montcada i Reixac, pugi fins als 132.

Les actuals restriccions que es mantindran fins al 21 de gener determinen que la capacitat màxima a l'interior de bars i restaurants és del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l'aforament a comerços i empreses de serveis és del 70%, el mateix que en instal·lacions i equipaments esportius tancats. Continua la limitació de les bombolles i el número absolut no pot superar les 10 persones, tant a l'interior com a l'exterior i tant en l'àmbit privat com en el públic. El teletreball es manté com a prioritari en l'administració pública i es recomana fermament en l'àmbit laboral privat. Els locals d'oci nocturn romanen tancats, mentre que l'aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa és del 70%, percentatge que també s'aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

En referència a la tornada de l’escola, prevista per al proper 10 de gener, el govern estatal i les autonomies han decidit mantenir la presencialitat i continuar amb els protocols existents fins ara. Aquests protocols marquen que quan hi ha un mestre o un company que dona positiu de Covid, la resta de la classe ha de fer quarantena de 7 dies i fer-se una PCR. No han de fer quarentena els que han superar la Covid en els darrers sis mesos. 

Darrera actualització: 07.01.2022 | 08:35