La Festa Major 2019 arriba amb activitats per a tothom i amb més actes al Parc Antiga Cerveseria

Dijous, 23 de maig de 2019 a les 20:00

El programa s'ha presentat aquest dijous, 23 de maig, i recull desenes de propostes que es viuran del 7 al 10 de juny a Montcada i Reixac.

El programa de Festa Major 2019 de Montcada i Reixac ja s'ha donat a conèixer en un acte fet aquest dijous, 23 de maig, a l'Auditori Municipal. El programa festiu, que es viurà del 7 al 10 de juny, combina activitats consolidades amb algunes novetats. Tradicions com el correfoc, els gegants, les puntaires, les havaneres, els castells o les sardanes; actes de caire popular com el concurs d'arròs i la sardinada; els balls i concerts o els jocs al carrer Major es combinen amb actes que ja s'estan consolidant, com la festa Holi, el supertobogan o les propostes esportives. El comerç just i la banca ètica també tindran el seu espai, amb jocs infantils i exposicions dedicats a aquest àmbit.

'La Festa Major és un nexe d’unió del veïnat de Montcada i Reixac i hem preparat propostes per passar quatre dies feliços, participatius, divertits i acollidors” ha expressat l'alcaldessa, Laura Campos, durant l'acte de presentació del programa. L'edil ha estat acompanyada de la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez; la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, i el regidor d'Esports, Salvador Serratosa. El programa de mà es pot recollir als equipaments municipals i també es pot consultar, en format pdf, al web www.montcada.cat. Com a novetat, s’ha posat en marxa un web específic de Festa Major (festamajor.montcada.cat) i un any més, hi haurà una aplicació mòbil.

La Festa Major té propostes consolidades i tradicionals, per a tots els públics, organitzades per l'Ajuntament i una trentena d'entitats locals. El tret de sortida oficial tindrà lloc el 7 de juny, a les 19 h, a la plaça de l'Església, a càrrec del showman Pep Callau. De la primera jornada d'activitats destaca l'espectacle de percussió posterior a l'inici de les festes i la festa amb els DJ Adrià Ortega, Marsal Ventura i Enka, a l'Espai Poblet.

Una de les novetats destacades del programa d’enguany és la potenciació del Parc Antigua Cerveseria (Montiu, 22) com a escenari de les festes. Allà s’hi ha programat set espectacles: tres concerts vermut, un concert infantil, dos espectacles de circ i l’actuació de l’aula de rock dels cursos de l’Ajuntament. El carrer Major, la plaça de l'Església i el Camí de la Font Freda seran també punts neuràlgics de la celebració, amb concerts, tallers, espectacles familiars i d'altres activitats. Tornen els carrers temàtics; els dies 8 i  9 hi haurà el carrer del joc i el 10, el carrer dels contes, dedicat a l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil. Una de les actuacions destacades a la plaça de l’Església serà la de la cantant Mònica Green, el dia 10 a les 19.30 h. Un altre acte destacat és el Ral·li d’Autobusos Clàssics, que desfilaran per Montcada i Reixac el dia 9 al matí.

Com a propostes plenament consolidades al programa de festes, tornen la cantada d'havaneres, les actuacions castellera i gegantera, el concert de l'Orquestra Maravella, el correfoc, la trobada de puntaires i el focs artificials de fi de festa. L'Espai Poblet serà un dels punts neuràlgics per al públic jove. Una dotzena d'entitats dinamitzarà la zona, on cada nit hi haurà esdeveniments musicals. El dia 7, els DJ Adrià Ortega, Marsal Ventura i Enka; el dia 8, L’Home Invent i Los 80 Principales, i el dia 9, Hotel Cochambre i DJ Rivi.

Pel que fa a les a les activitats esportives, la novetat d’aquesta edició són les jornades de portes obertes a la piscina d’estiu –la Festa Major coincideix amb l’inici de la temporada a la instal·lació– i a Montcada Aqua. Després de l’èxit de l’any passat, torna la jornada dedicada als videojocs, diumenge al matí, i complementen el programa esportiu les jornades de bàsquet, senderisme, petanca, escacs i la Milla Urbana. Per Festa Major també hi haurà una nova oportunitat de conèixer el patrimoni local, amb visites guiades al jaciment ibèric Les Maleses i a la Casa de les Aigües.

Enguany, les regidories de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió i Atenció a la Dona i Polítiques d’Igualtat han posat en marxa una campanya adreçada especialment al públic juvenil, per tal que visquin la festa sense riscos relacionats amb les agressions masclistes i lgtbifòbiques o bé, vinculats al consum d’alcohol i altres substàncies. A l’Espai Poblet hi haurà el punt lila i el punt ‘En positiu’. Ambdós departaments han elaborat lemes que reivindiquen les festes en llibertat, algunes de les quals són presents a unes polseres de colors que es podran recollir a les carpes de l’Espai Poblet.

L'Ajuntament i l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac organitzen un any més el concurs per premiar les millors imatges de la celebració fetes pel jovent mitjançant l'aplicació mòbil Instagram. D'altra banda, la fira d'atraccions es tornarà a ubicar al Pla d'en Coll, a les antigues pistes d'atletisme.

Premis de Festa Major
El murcià Rubén Lucas és l'autor de la imatge promocional de la Festa Major 2019. Ha guanyat el concurs de cartells (valorat en 800 euros), entre les 36 obres participants, 25 en la categoria de persones adultes i 11, en la d’infants i joves. Els accèssits en la modalitat adulta (150 euros) han anat a parar a Yeray Arenaga, Alberto González, Teresa Suau i Marc Viamonte. Pel que fa a la modalitat infantil i juvenil, els guardons han estat per a Pol Dieste, Joseba Sánchez, Andoni Jiménez i Anabel Salinas.  D'altra banda, el primer premi del Premi de Pintura de Festa Major, valorat en 800 euros, ha recaigut en Julio García Iglesias, per l’obra ‘Passant per Montcada’, mentre que el finalista (600 euros) n’ha estat Gabriel Renom. Un total de 21 persones s’han presentat a aquest certamen. Les obres d'ambdós concursos s'exposaran a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12) fins al 16 de juny.

Darrera actualització: 23.05.2019 | 19:14