La fase 2 de la campanya HORECA, en marxa

Divendres, 16 de setembre de 2022 a les 08:00

La iniciativa d’Ecovidrio té com a finalitat la promoció del reciclatge d’envasos de vidre al món de l’hostaleria i ja porta diversos mesos en funcionament

La fase 2 d’HORECA, el projecte que té l’objectiu de fomentar el reciclatge del vidre al sector hostaler, ja ha encès motors. A Montcada i Reixac, l’acció de la segona campanya (de reforç de la primera) es divideix en tres fases. A la primera estació, ja finalitzada, un equip d’informadors ambientals acreditats van visitar el passat mes d’abril els establiments de la ciutat -bars, cafeteries i restaurants, principalment- per informar-los de la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen com a locals comercials pel que fa a la gestió dels residus.

Treballem amb l’objectiu de minimitzar l’impacte ambiental derivat de l'activitat hostalera i ho fem de manera coordinada amb els grans productors per fomentar una major i millor cultura del reciclatge, a la vegada que optimitzem l’ús dels punts de recollida urbans. Els residus comercials suposen un 37% de la generació de residus en l’àmbit municipal, la implicació del comerç serà imprescindible per tal que el nou model de recollida de residus porta a porta que implementarem properament sigui eficaç”, explica el regidor de Serveis Municipals i Espai Públic, Juan Carlos de la Torre.

La primera estació de la campanya d’Ecovidrio també va permetre recollir dades i obtenir una sèrie de resultats que dona peu a una classificació dels comerços segons el seu grau de reciclatge, gràcies a la inspecció visual de l’informador. D’un total de 92 comerços del municipi, es considera que 40 establiments no són recicladors (un 43% del total) i 13 són dubtosos (un 14% del total). La principal conclusió extreta és que més de la meitat d’establiments del municipi (57%) no són purament recicladors.

Al mateix temps, en aquesta primera fase de la campanya es van repartir, de manera gratuïta, un total de 35 cubells sol·licitats pels mateixos establiments. Una mesura d’HORECA per potenciar la dotació d’infraestructures i facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor.

Ara, arrenca la segona fase de la campanya, en la qual es tornaran a visitar els establiments considerats no recicladors i dubtosos a la primera fase. Els informadors tornaran a fer incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus, i es tronarà a verificar la correcta separació de les restes dels envasos de vidre que generen.

Darrera actualització: 16.09.2022 | 11:58