La Comissió Estratègica de Montcada i Reixac visita La Ribera per conèixer el Pla Integral que es desenvolupa al barri

Dimarts, 27 de febrer de 2007 a les 00:00

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, ha inaugurat aquest vespre al Centre Cívic La Ribera l'exposició fotogràfica 'La Ribera: el pla integral de les persones', que recull en un centenar d'imatges algunes de les actuacions socials desenvolupades al barri en els darrers cinc anys gràcies a la Llei de barris i al Pla de Desenvolupament Comunitari, que financen la Generalitat i l'Ajuntament.

La inauguració de la mostra ha estat l'element central de la jornada lúdica 'Mou-te amb La Ribera', en què han participat desenes de veïns i veïnes. Una cercavila ha obert la festa fent les delícies dels més petits. A continuació hi ha hagut berenar per a tothom amb la xocolata i el pa de pessic preparat pel taller de cuina, exhibicions dels tallers de graffitti, guitarra i balls de saló que organitza el Centre Cívic, i l'actuació del grup de ball flamenc Triana.

En el torn de parlaments la regidora del Pla Integral de La Ribera, Alícia Solano, ha agraït als veïns i veïnes la seva implicació per poder tirar endavant l'ampli programa social que s'hi ha desenvolupat en els darrers cinc anys. La portaveu de la Taula Cívica, Meriem Jerraf, ha valorat els avenços que s'han fet al barri pel que fa a la millora de la convivència i ha animat la gent a participar. "La Taula Cívica està oberta a tothom", ha recordat.

En representació del Govern de la Generalitat hi ha assistit el secretari de Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Oriol Nel·lo, qui ha lloat la feina desenvolupada a La Ribera. "Gràcies a la Llei de barris fa quatre anys vam inaugurar el Centre Cívic i m'omple de satisfacció comprovar que ara és un equipament ple d'activitat". "La Ribera és un exemple per a tot Catalunya sobre com un barri amb dificultats pot tirar endavant", ha afirmat.

Per últim, l'alcaldessa ha recordat el treball que l'execució del Pla Integral de La Ribera ha permès dur a terme, tant a nivell urbanístic com social, i ha lloat el capital humà del barri. "Els veïns i veïnes de La Ribera demostreu una vegada més que sou gent participativa, amb ganes de fer coses, implicada amb la vostra comunitat. Col·laborant amb tota mena d'iniciatives ciutadanes contribuïu a millorar la convivència en aquest barri reduït en espai però enorme en quant a potencial humà".

A continuació les autoritats i els veïns i veïnes han visitat l'exposició 'La Ribera: el pla integral de les persones', ubicada a la Sala Lis del Centre Cívic, on es podrà visitar fins a final de gener. El muntatge, que compta amb la subvenció del programa Treball als barris del Servei d'Ocupació de Catalunya, recull en 18 plafons un centenar de fotografies procedents tant de l'Ajuntament (Oficina Gestora del Pla Integral de La Ribera, Montcada Comunicació, Gabinet de Comunicació, Centre Cívic La Ribera) com dels veïns i veïnes i d'entitats com la Taula Cívica, que han col¿laborat en la realització de les diferents activitats reflectides. Al passadís d'accés a la Sala Lis hi ha també dos murals fotogràfics realitzats pels nens i nenes del Casal Infantil i pels adolescents de la Sala Jove.

L'Oficina Gestora del Pla Integral de La Ribera ha editat un butlletí especial amb totes les fotografies que componen la mostra, que s'ha distribuït a totes les llars del barri i als equipaments de la ciutat. La publicació compta també amb la subvenció de Treball als barris.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:35