La Biblioteca Elisenda de Montcada ofereix la prova del certificat ACTIC

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 09:00

L’equipament començarà a fer els exàmens el 5 de juliol i disposa de llibres de tots els nivells per a les persones que s’estan preparant per obtenir l’acreditació.

  • L’ACTIC és una acreditació de la Generalitat de Catalunya que demostra les competències TIC de qualsevol persona.
  • ​Aquests certificats són una eina que pot facilitar l’obtenció d’un lloc de feina o la promoció professional.

La Biblioteca Elisenda de Montcada (Tarragona, 32) és un nou centre col·laborador d’ACTIC (acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació) i a partir del 5 de juliol oferirà les proves per obtenir el certificat. Els exàmens consisteixen en una prova per ordinador que s’avalua automàticament i que es farà a la sala multimèdia de l’equipament, de dilluns a divendres, a les 15.30 h, excepte a l’agost, que no se’n oferiran. Per sol·licitar cita per fer la prova i registrar-se en l’entorn ACTIC, cal adreçar-se al web actic.gencat.cat. La Biblioteca Elisenda compta amb llibres de tots els nivells d’ACTIC (bàsic, mitjà i avançat), per tal que els usuaris puguin preparar-se la prova.

L’ACTIC és una certificació que demostra les competències sobre tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) de qualsevol persona. Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són una eina que pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional, l'accés a eines d’aprenentatge virtual o l'obtenció d'una certificació professional.

Els entorns de treball a què es refereixen els continguts de l’ACTIC inclouen no solament els ordinadors personals clàssics, sinó el conjunt d'eines TIC (tauletes, telèfons mòbils, sistemes GPS...). L'ACTIC avalua la competència digital de la persona i no les habilitats en l’ús de productes concrets (ja es tracti de maquinari o de programari). Incorpora el coneixement de conceptes essencials relatius a la societat de la informació, la societat en xarxa i la cultura digital. Un element fonamental que inclou són les bones pràctiques, orientades a l’eficiència, l’ergonomia, el medi ambient i el respecte als drets i al treball de les altres persones.

L’acreditació de la Biblioteca Elisenda com a centre col·laborador d’ACTIC és una acció inclosa en el pla d’acció 2021 de les biblioteques de Montcada i Reixac, ja que una de les línies de treball d’aquest programa marc és contribuir a la reinserció laboral de la ciutadania.

Darrera actualització: 22.06.2021 | 11:23