La Biblioteca Can Sant Joan i el servei Mentrestant, reconeguts en un catàleg de fotografies internacional

Dimecres, 13 de maig de 2020 a les 00:00

La imatge s'ha inclòs a la guia fotogràfica sobre bones pràctiques arreu del món que gestiona l'Associació Americana de Biblioteques.

Una fotografia que mostra la col·laboració entre la Biblioteca Can Sant Joan i el servei Mentrestant ha estat seleccionada com una bona pràctica i inclosa al catàleg 2020 de bones pràctiques de l’Associació Americana de Biblioteques (2020 Best Practices from World Libraries Photo Gallery). La galeria fotogràfica Les millors pràctiques de biblioteques mundials presenta una selecció de fotografies de tot el món, que mostren projectes i programes de biblioteques que demostren millor el tema  triat aquest any: el valor de les biblioteques en la promoció de la justícia social i la inclusió.

El servei Mentrestant és un projecte educatiu per a infants des dels quatre mesos fins als tres anys i les seves famílies, que consisteix en un treball per millorar les competències socials i educatives dels pares i mares i afavorir el procés de desenvolupament cognitiu i relacional dels infants. Les famílies en seguiment provenen de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió i la seu del servei és l’Hotel d’entitats de Can Sant Joan. Al 2019, la Biblioteca Can Sant Joan va començar a oferir l'activitat 'Hores del conte per encàrrec', per a qualsevol grup amb un mínim de sis infants. Per mitjà d'aquesta iniciativa va començar la col·laboració amb el servei Mentrestant, amb sessions periòdiques de narració de contes.

L'objectiu d'aquestes visites, a més de fer gaudir els infants, era que les famílies participants es familiaritzin amb l'ús de la biblioteca, els seus espais i els recursos que tenen a la seva disposició. Els contes que s'expliquen giren al voltant del Nadal, la castanyada, el Carnaval i, concretament, la sessió que apareix a la fotografia seleccionada és un moment de la narració 'El peix irisat', que tracta sobre el valor de compartir i de la importància de relacionar-se amb els altres.

La col·lecció internacional de fotografies ha estat comissariada pel Comitè de Connexions Internacionals de la Taula rodona de relacions internacionals. Les imatges del catàleg il·lustren els serveis innovadors que es donen avui dia a les biblioteques arreu del món, amb valors com la promoció de la democràcia, la diversitat, la responsabilitat social, l’aprenentatge al llarg de la vida i la professionalitat. 
 

Darrera actualització: 13.05.2020 | 13:31