Les noves dependències de la Policia acullen per primer cop la Junta Local de Seguretat

Dimecres, 12 de febrer de 2020 a les 10:00

La d'ahir va ser també la primera reunió del sots inspector en cap, José Manuel Martín, com a cap de la Policia Local, que substitueix Antonio Franco per jubilació.

La Junta Local de Seguretat es va celebrar ahir dimarts, 11 de febrer, a la seu de la Policia Local (carrer Progrés, 29). A la reunió, que va ser presidida pel regidor de Policia Local i Protecció Civil, Oriol Serratusell, van assistir representants dels cossos policials de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local, a més de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona. A la trobada també va assistir el director general d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat, Jordi Jardí, que va excusar l’assistència del conseller d’Interior, Miquel Buch, prevista inicialment però que es va anular per motius d’agenda. Jardí va confirmar que, en breu, el conseller es reunirà amb l’alcaldessa de Montcada i Reixac.

Durant la trobada es van analitzar les dades sobre les intervencions al municipi dels diferents cossos policials i es van estudiar diferents accions de seguretat per a aquest any. Entre les dades més significatives destaca que la Policia Local ha augmentat les seves intervencions durant el 2019 un 9% respecte l’any anterior. Del total d’intervencions, el 50% corresponen a l’àmbit de trànsit i seguretat, amb més de 3.500 accions de vigilància específica i 400 controls de vehicles. En matèria d’educació viària es van fer nombroses sessions als diferents centres educatius del municipi on van participar 1.300 infants i es van fer 120 inspeccions a transport escolar. Pel que fa a denúncies realitzades pels agents policials per l’incompliment de les ordenances municipals, el 65% corresponen a actes d’incivisme.

Darrera actualització: 12.02.2020 | 15:59