Les Jornades pel soterrament tindran lloc el 2 i 4 d’abril

Dimecres, 27 de març de 2019 a les 11:00

La propera setmana tindrà lloc la sisena edició de les Jornades pel soterrament, organitzades per l’Ajuntament de Montcada i Reixac, que inclouen una exposició i el tradicional acte d’homenatge a les víctimes del tren.

L’activitat té com a objectiu continuar reivindicant el soterrament de la R2 al seu pas pel municipi. Aquest matí l’equip de govern ha presentat el contingut de les jornades a la Taula el soterrament durant la seva reunió mensual. La Casa de la Vila acollirà el proper dimarts, 2 d’abril, a les 19.30h, la primera de les activitats. El consistori inaugurarà l’exposició ‘L’auca del soterrament’, un conjunt de 28 il·lustracions del dibuixant Carlos Azagra, que fa un repàs a la reclamació històrica del municipi. A l’acte assistirà l’autor dels dibuixos.

Dijous, 4 d’abril a les 19h, l'escenari serà el monòlit ubicat a la Cruïlla del soterrament (cantonada carrers Bogatell amb Colon), on es farà l'homenatge a les víctimes del tren al llarg de la història al municipi. L’acte comptarà amb la participació de l’alcaldessa, Laura Campos, la delegada del Govern Espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet. També assistiran els portaveus municipals. Durant la commemoració es dipositaran 173 clavells blancs en record de totes les víctimes a les vies del tren al municipi.

L'activitat comptarà amb una actuació musical a càrrec dels montcadencs Mariona Grau i Josep López i amb la participació dels Castellers de Montcada i Reixac, que faran un pilar de dol per finalitzar l’acte.

 

Darrera actualització: 28.03.2019 | 16:03