Jornades per reflexionar i donar suport a l'educació inclusiva

Dimarts, 14 de març de 2023 a les 09:00

Les activitats tindran lloc del 13 al 16 d’abril i un dels actes centrals és la cursa per la diversitat educativa. Les inscripcions ja estan en marxa.

Les jornades per la diversitat educativa a Montcada i Reixac tindran lloc del 13 al 16 d’abril i comptaran amb un seguit d’activitats de divulgació, de debat i lúdiques, per reflexionar i donar suport a l’educació inclusiva. Algunes de les activitats són solidàries i tenen per objectiu recollir fons per reforçar l’espai migdia dels menjadors escolars amb monitoratge de suport per a l’alumnat amb necessitats educatives especials. En l’organització de les jornades hi ha estat implicades diferents agents, com la comissió de diversitat de la FAMPA, famílies i persones neurodiverses, entitats com Adimir i el servei Montcada Inclou.

‘Organitzem amb molta il·lusió aquestes jornades per la diversitat educativa, que s’han construït de manera transversal entre molts agents socials, fet que enriqueix el projecte’, ha expressat la regidora d’Educació, Jessica Segovia, qui indica que per mitjà d’aquesta activitat ‘volem demostrar que la diversitat suma i enriqueix i animo tothom a sumar-s’hi i a obrir la mirada cap a la diversitat’.

Un dels actes centrals del programa és la 1a Cursa per la Diversitat Educativa, que tindrà lloc el 16 d’abril (10 h). El punt de sortida de la cursa és el pavelló Miquel Poblet i el recorregut és de 2,57 quilòmetres. Les inscripcions ja estan en marxa i s’han de tramitar de forma telemàtica al web https://nonstoprun.com/cursadiversitateducativa/ i es pot triar entre fer la cursa o bé, la caminada, totes dues amb la mateixa distància a recórrer.

La inscripció té un preu de 10 euros i per mitjà del web també la ciutadania pot fer un donatiu o bé, oferir-se com a col·laborador amb l’organització de l’esdeveniment. La cursa és oberta a tothom i menors d’edat necessiten una autorització del seu tutor/a. El termini d’inscripció a la cursa acaba el 8 d’abril; si es fa abans del dia 1, hi haurà una samarreta de regal, que s’haurà de recollir el dia 15, entre les 16 i les 19 h, a Montcada Aqua (Tarragona, 32).

Testimonis de vida
Les jornades per la diversitat educativa arrencaran el 13 d’abril amb un taller de pictogrames a càrrec de la Fundació Adimir, que tindrà lloc a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), de 17.30 a 18.30 h. L’endemà, 14 d’abril, hi haurà un altre dels actes destacats del cicle, la taula rodona ‘L’autisme en primera persona’, amb testimonis de persones autistes. L’acte tindrà lloc a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12), a les 17.30 h, i comptarà amb intèrpret en llengua de signes catalana.

La tercera edició de la Jornada de formació TEA es farà el 15 d’abril a l’Auditori Municipal, de 9.30 a 14.30 h, i parlarà sobre l’acompanyament en la comunicació i el llenguatge en l’autisme. Infància i adolescència. La ponent serà la psicòloga, assessora i formadora Teresa Sanz. La jornada es oberta a tothom, professionals i famílies. El Centre de Recursos Pedagògics acreditarà la formació a les persones docents que hi assisteixin. Les inscripcions s’han de tramitar per www.montcada.cat.

El programa d’activitats inclou l’obra de teatre ‘El curiós incident del gos a mitjanit’, de TEA345, obra que la companyia va estrenar en la darrera edició del cicle Montcada a Escena. El protagonista de la història és un jove amb autisme. El preu de l’entrada és de 10 euros i es poden adquirir ja via web a www.teatremontcada.cat o bé, a la taquilla de l’Auditori Municipal.

Per a tots els actes, excepte la cursa, hi haurà servei de canguratge, amb professionals especialitzats en l’atenció a infants amb necessitats educatives especials (NEE), a càrrec de la Fundació Adimir. El servei s’haurà de sol·licitar prèviament enviant un correu electrònic a educacio@montcada.org.

Darrera actualització: 14.03.2023 | 09:37