Jornades formatives per a professionals de l’educació i famílies sobre trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA)

Dilluns, 19 d'abril de 2021 a les 00:00

L’activitat tindrà lloc el 8 de maig i cal fer inscripció prèvia, abans del 30 d’abril.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac organitza el 8 de maig una jornada formativa en línia sobre trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA), amb el nom ‘Per unes escoles inclusives’,  adreçada a professionals de l’educació i a famílies. La sessió de 9.30 a 13.30 h, anirà a càrrec de la psicòloga sanitària Sara Grela, especialista en suport a persones en l’espectre de l’autisme. Grela va començar la seva trajectòria professional a Asociación BATA, donant suport en entorns naturals (llars, centres educatius...) a infants amb TEA i a les seves famílies. Per participar-hi, cal fer inscripció prèvia abans del 30 d’abril. Les famílies han d’enviar un correu electrònic a educacio@montcada.org i el professorat, a l’adreça a8930039@xtec.cat.

Volem donar eines concretes a professionals i famílies per tal que tinguin recursos per treballar amb els infants i acostar l’autisme a les nostre vides, per entendre’l i conèixer-lo, l’única manera per poder acompanyar les persones amb TEA en la seva evolució’, ha explicat la regidora d’Educació, Jessica Segovia. L’edil ha expressat que ‘si coneixes una persona amb TEA, només en coneixes una, perquè totes les persones són diferents i per tant, els suports s’han d’ajustar en funció a les seves necessitats’.

El programa inclou formació per comprendre les persones amb TEA, la inclusió acadèmica, la comunicació i habilitats socials i dinàmiques inclusives amb els companys de classe. Durant la jornada s’intentarà donar resposta a preguntes que es fan professionals i les famílies com ara perquè l’alumnat destaca en unes coses i en d’altres no, si hi estan adaptant correctament els continguts acadèmics, con donar suport per gestionar determinats comportaments o com treure el màxim rendiment a l’alumnat.

Darrera actualització: 19.04.2021 | 11:27