Ja es coneixen les guanyadores del concurs de microrelats ‘Dones veu a les dones?’

Diumenge, 24 d'abril de 2022 a les 00:00

Les quatre premiades han estat les montcadenques Ariadna Font amb el microrelat ‘Abans de travessar el carrer’ i Delia García, amb ‘La mujer sin miedo’, així com Maria Dolors Guàrdia, de Solsona, amb ‘Les ajudà a morir’, i Mercè Estrela, de Canals (València), amb ‘Flors i violes’.

  • El veredicte del concurs s’ha donat a conèixer en un acte que s’ha celebrat aquest diumenge al Parc de l’Antiga Cerveseria i que també ha comptat amb l’actuació del grup Las Amigas de Yoli.
  • En aquesta convocatòria, s’han presentat un total de 59 textos, 44 dels quals han estat escrit per dones. De totes les persones que van presentar un microrelat al concurs, 17 viuen a Montcada i Reixac.  

L’Ajuntament ha donat a conèixer els guanyadors de la 8a edició del concurs de microrelats ‘Dones veu a les dones?’ que convoquen la regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI i el Consell de Dones. Les guanyadores, que rebran un premi de 200 euros cadascuna, han estat les montcadenques Ariadna Font amb el microrelat ‘Abans de travessar el carrer’ i Delia García, amb ‘La mujer sin miedo’, així com Maria Dolors Guàrdia, de Solsona, amb ‘Les ajudà a morir’, i Mercè Estrela, de Canals (València), amb ‘Flors i violes’. El jurat del certamen, format per representants del Consell de Dones, la Biblioteca Elisenda de Montcada, l’Organisme Autònom d’Informació Local, la regidoria de Cultura i l’Àrea Social de l’Ajuntament, ha escollit els textos guanyadors entre un total de 59, 44 dels quals han estat escrits per dones. De totes les persones que van presentar un microrelat al concurs, 17 viuen a Montcada i Reixac.  

El veredicte del concurs s’ha donat a conèixer en un acte que s’ha celebrat al Parc de l’Antiga Cerveseria (Montiu, 22) i que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Laura Campos, i la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia. Durant la seva intervenció, l’alcaldessa ha agraït especialment a les dones que s’han presentat a aquesta edició del concurs i ha animat més dones a que hi participin en les properes edicions: “Vull reivindicar la idea que les dones prenguem la paraula, que no esperem que ningú ens doni veu, i que siguem capaces d’explicar les nostres pròpies històries i construïm uns personatges no pensats ni dissenyats des de la mirada dels homes”. Per la seva part, Segovia s’ha mostrat orgullosa perquè el concurs cada vegada rep més propostes procedents de fora de Catalunya. L’acte ha finalitzat amb l’actuació del grup Las Amigas de Yoli.

El concurs de microrelats 'Dones veu a les dones?' es convoca des de fa vuit edicions com a eina de sensibilització, per mitjà de la creació literària, de la lluita personal i col·lectiva de les dones pels seus drets. Totes les obres presentades al concurs es poden veure a l'exposició que s'ha instal·lat fins al 6 de maig a l'Espai Cultural Kursaal (Masia, 39).

Darrera actualització: 25.04.2022 | 12:35