Itinerari formatiu perquè les entitats puguin ser més inclusives i diversifiquin la seva base social

Divendres, 8 d'octubre de 2021 a les 00:00

Per primera vegada, el Pla de formació per a entitats, integrat per un total de sis tallers, incorpora un itinerari formatiu amb l’objectiu de dotar a les entitats d’eines en matèria d’interculturalitat i interseccionalitat.

  • Aquest itinerari es nodreix amb tres dels sis tallers que pertanyen al Pla de formació per a entitats 2021-2022 i s’integren al Pla Local d’Inclusió Social (PLIS).
  • El primer taller es farà el 21 d’octubre, de forma presencial a la Casa de la Vila, amb el títol ‘És inclusiva la meva entitat? Fem-la créixer en diversitat!’
  • Els altres dos tallers de l’itinerari, també presencials, són: ‘Fem una entitat per a tots i a totes: Incorporem la perspectiva intercultural i interseccional’ (18 de novembre) i ‘Què és i com practicar una comunicació conscient i transformadora’ (16 de desembre).

El nou Pla de formació per a entitats 2021-2022, que l’Ajuntament ofereix durant l’últim trimestre de l’any amb un programa integrat per sis tallers de diferents temàtiques, incorpora per primera vegada un itinerari formatiu per tal de dotar d’eines a les entitats en matèria d’interculturalitat i interseccionalitat. L’itinerari, integrat per tres dels sis tallers del Pla de formació per a entitats 2021-2022 i que s’emmarca en el Pla Local d’Inclusió Social (PLIS), es planteja els objectius de millorar l’organització de les entitats; diversificar la seva base social; ajudar a crear propostes que fomentin la participació; adquirir eines que permetin millorar les relacions tant dins com fora de l’entitat; observar de forma crítica com es transmeten estereotips discriminatoris i aprendre eines per comunicar de forma conscient i transformadora, entre d’altres.

“Un dels objectius del PLIS és la sensibilització de la societat, involucrant a les entitats perquè tinguin aquesta visió inclusiva que volem aconseguir en tots els àmbits de relació del municipi i que és especialment útil en una època en la que la pandèmia de la Covid-19 ha causat estralls en aspectes com la convivència, la tolerància o la participació”, ha dit Mar Sempere, regidora de Serveis Socials, Polítiques d’Inclusió i Sanitat.

Els tres tallers que integren aquest itinerari són:

Taller 1: És inclusiva la meva entitat? Fem-la créixer en diversitat!
21 d’octubre, de 18 a 20h
Presencial a la Sala Institucional de la Casa de la Vila
Inscripcions: https://forms.gle/yPnX3xDjhZBjzJne6

Taller 4: Fem una entitat per a tots i totes: Incorporem la perspectiva intercultural i interseccional
18 de novembre, de 18 a 20h
Presencial a la Sala Institucional de la Casa de la Vila
Inscripcions: https://forms.gle/wtokTyFBDe5wiELh7

Taller 6: Què és i com practicar una comunicació conscient i transformadora?
16 de desembre, de 18 a 20h
Presencial a la Sala Institucional de la Casa de la Vila
Inscripcions: https://forms.gle/gSroxKu3wH6UKeic9

Les inscripcions, que en el cas del primer taller estaran obertes fins al 18 d’octubre, s’han de fer omplint un formulari específic per a cada una o enviant un correu electrònic a participaciociutadana@montcada.org. Els tallers, que han de tenir un mínim de 6 persones inscrites per a la seva realització, són gratuïts per a totes les persones membres d’una entitat i es pot inscriure més d’una persona de cada associació. També s’ofereix un servei de canguratge que s’ha de sol·licitar com a molt tard fins tres dies laborables abans del dia de l’activitat.  

Els altres tres tallers que integren el Pla de formació per a entitats són:

Taller 2: Funcionament i dinamització de trobades en línia.
26 i 28 d’octubre, de 18 a 20h.
En línia.
Inscripcions: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5acSmIE1h34YAfq_-SAHAKWSfDWduDrh5sJC9qjPP_JK2sw/viewform

Taller 3: Utilització simple i eficient de Certificat Digital i Signatura Electrònica. Tramitació en línia
9 i 11 de novembre, de 18 a 20h.
En línia.
Inscripcions: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfguUYH4qAjmqOBBHJSLMVY_I-fRts0A8WkfwpgzrsTJpjjvg/viewform

Taller 5: Procediment subvencions Ajuntament de Montcada i Reixac
23 de novembre, de 18 a 20h.
Presencial a la Sala Institucional de la Casa de la Vila.
Inscripcions: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewKdNza5EWZKCzCUMtrN7XhzRa57slJZW8pe8yBlZSZBuQ5w/viewform

Darrera actualització: 08.10.2021 | 09:43