Instal·lació de càmeres per detectar i sancionar l’abandonament de voluminosos

Dilluns, 20 de juny de 2022 a les 00:00

S’han col·locat cinc càmeres de videovigilància en diferents ubicacions del municipi que es posen en funcionament aquesta setmana, amb l’objectiu de continuar lluitant contra les conductes incíviques.

La Regidoria de Serveis Municipals i Espai Públic ha instal·lat cinc càmeres de videovigilància que comencen a funcionar aquesta setmana, en diferents ubicacions del municipi, tant en zones urbanes com en els afores, amb l’objectiu de continuar lluitant contra les conductes incíviques en relació amb la gestió dels residus i l’abandonament de voluminosos, ja sigui fora o dins de les zones habilitades per l’Ajuntament.

Aquestes càmeres intel·ligents, amb detecció automàtica d’objectes abandonats, s’han instal·lat en punts del municipi que presenten una quantitat molt elevada d’abandonament de residus, amb l’objectiu de detectar els possibles infractors i iniciar els corresponents procediments sancionadors. Els contenidors amb càmeres estan identificats amb un cartell que mostra que la zona està controlada amb vídeo.

L’incivisme, tot i provenir d’una minoria, té un impacte molt negatiu; és un factor crític que altera la convivència, degrada la imatge de la ciutat i no representa, ni molt menys, la realitat de la ciutadania’, explica el regidor de Serveis Municipals i Espai Públic, Juan Carlos de la Torre, qui indica que ‘la millora de la neteja i la bona gestió dels residus és una prioritat’, tot recordant accions engegades pel seu departament les campanyes de conscienciació, la incorporació d’agents cívics i inspectors i l’ampliació de l’horari de la deixalleria i millores en el servei de recollida.

Ens mantenim en la línia d’educar en matèria de residus i en educar i en persuadir qui no ho fa bé per una millora del nostre espai públic; les càmeres suposaran un element coercitiu per a tothom que no faci una gestió correcta dels residus’, ha expressat l’edil. La utilització de càmeres és una nova acció de la Regidoria de Serveis Municipals i Espai Públic després d’haver impulsat diverses campanyes per procurar minimitzar i eradicar aquestes conductes incíviques que impacten negativament la ciutadania a nivell social i sanitari.

Darrera actualització: 20.06.2022 | 12:34