Instal·lació de càmeres de vigilància a les escales mecàniques

Dilluns, 6 de febrer de 2023 a les 11:57

L’Ajuntament  de Montcada i Reixac ha invertit més de 200.000 euros per modernitzar les escales mecàniques ubicades a diferents punts del municipi i aquest any invertirà 100.00 més. L’objectiu és controlar el funcionament a distància i les incidències que es puguin produir i controlar la vandalització d’aquestes infraestructures a la via pública. 

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha realitzat diferents actuacions als anys 2021 i 2022 i té previst continuar durant el 2023 per millorar les escales mecàniques de Cal Marxant, entre els carrers Domènec Fins i Major de Montcada Centre; a les de la carretera de Ripollet, entre Tagamanent i Aragó, a Mas Rampinyo, i a les dels carrers Bosc i Diagonal, a Can Sant Joan. L’acció s’emmarca en un pla de modernització d’aquests mecanismes del municipi que suposa una inversió superior als 300.000 euros, finançats amb una partida dels pressupostos de l’any 2021 i que comptava amb una subvenció, al 50%, per part del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya

A totes les escales mecàniques del municipi –excepte a les de Cal Marxant, que es farà a final d’any- s’han instal·lat càmeres de vigilància que permetran controlar el funcionament i les incidències que es puguin produir, facilitar el rearmament de l’escala i la notificació d’incidències a temps real, a més de controlar la seva vandalització. El regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta modernització i instal·lació de les càmeres de control remot, a més d’actualitzar els mecanismes que en alguns casos tenen més de 20 anys, és millorar el seu funcionament i garantir la mobilitat i accessibilitat de les persones”. De la Torre ha afegit que “també confiem en el caràcter dissuasori de les càmeres per reduir les accions vandàliques en aquestes instal·lacions”. El regidor també ha destacat que el consistori ha destinat molts esforços i diners al seu manteniment. En aquest sentit, al primer tram de les escales de Cal Marxant, s’han fet la substitució de les dues cadenes que permeten realitzar el moviment sincronitzat i uniforme dels esglaons.

Al barri de Can Sant Joan s’han realitzat actuacions a les escales del carrer Bosc i a les del carrer Diagonal, on s’han substituït les rodes de les esglaons als dos trams. El canvi de les barreres fotoelèctriques es realitzarà el proper mes de març, ja que hi ha hagut un problema de subministrament de material.

En aquest mateix tram també s’han canviat els dos passamans. A les escales situades a la carretera de Ripollet també s’ha renovat els dos passamans.

Darrera actualització: 07.02.2023 | 08:00