Aprovada la instal·lació d’una fotolinera i una coberta solar a Montcada i Reixac

Dimecres, 11 de novembre de 2020 a les 00:00

El projecte, finançat per l’Àrea Metropolitana a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, va rebre el vistiplau definitiu aquest dimarts.

Montcada i Reixac veurà reforçat el seu compromís amb les energies renovables i l’estalvi energètic amb la instal·lació de la primera fotolinera del municipi, que estarà ubicada al costat de l’estació de tren de Montcada-Ripollet (R3), i també de dues cobertes fotovoltaiques que donaran energia a l’escola Mas Rampinyo (carrer Joan Miró, 13). El finançament del projecte va a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en el marc de les accions recollides al Pla clima i energia 2030, i es va aprovar ahir dimarts amb l’aprovació inicial dels pressupostos metropolitans pel 2021.

Està previst que la fotolinera estigui operativa a partir de la primavera de l’any que ve. Aquest tipus d’instal·lació recarrega els vehicles elèctrics que han estat endollats gràcies a la conversió que fa d’energia solar a electricitat a través de plaques fotovoltaiques col·locades en una pèrgola. Pel que fa a les cobertes fotovoltaiques de l’escola Mas Rampinyo, que tenen una superfície útil de 1.086 m2, suposen un reforç en l’aposta municipal per l’energia renovable i l’estalvi de consum elèctric, en línia amb les plaques que es van instal·lar a l’escola Reixac el juny de l’any passat.

Jordi Sánchez, vicepresident de desenvolupament de polítiques urbanes de l’entitat metropolitana, considera que “aquestes inversions, que busquen fomentar la transició ecològica, suposen una molt bona notícia per Montcada i Reixac”. “L’experiència de l’any passat amb les plaques fotovoltaiques a l’escola Reixac ha estat molt positiva i confiem que aquest nou projecte també ho sigui”, ha assegurat.

Darrera actualització: 11.11.2020 | 14:53