El 2020 començarà amb la implementació de la Zona de Baixes Emissions

Dilluns, 30 de desembre de 2019 a les 11:00

L’objectiu d’aquesta nova normativa és reduir la contaminació i promoure un canvi d’hàbits per tal de fomentar una mobilitat sostenible.

A partir del proper 1 de gener entra en vigor la Zona de Baixes Emissions (ZBE), una mesura amb la qual els vehicles més contaminants i sense distintiu ambiental no podran circular per una zona que inclou Barcelona (excepte les Rondes, la Zona Franca industrial, Vallvidrera i el Tibidabo), Sant Adrià del Besòs, l’Hospitalet de Llobregat i part d’Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Tot i que la ZBE no afectarà la circulació de vehicles a Montcada i Reixac, la proximitat del municipi amb la zona de restricció de circulació obligarà a molts usuaris a fer servir altres mètodes de transport diferents als cotxes o a les motocicletes per entrar a Barcelona. En aquest sentit, Montcada disposa de diferents alternatives de transport públic que permeten accedir a la Zona de Baixes Emissions, com les línies de tren R2, R3, R4, R7 i R12, la línia de metro L11 a Can Cuiàs o els autobusos 96, 103 i N3.

La ZBE s'implantarà durant tot l'any, de dilluns a divendres de 7 a 20 h, i afectarà tots els vehicles sense distintiu (moto, turisme, camió, furgoneta i autobús). Per resoldre tots els dubtes sobre la ZBE, podeu consultar el següent enllaç: https://www.zbe.barcelona/

Darrera actualització: 30.12.2019 | 11:09