Inici de la segona fase de les obres del passeig fluvial de l’avinguda de la Ribera

Divendres, 24 de març de 2023 a les 13:00

El proper dilluns, 27 de març, comença la segona part de l’actuació que implica la retirada dels estacionaments en cordó des del carrer Llevant fins a Provença. El consistori ja havia habilitat un espai alternatiu per a aquests vehicles al carrer Provença

Les obres per realitzar el passeig fluvial a l’avinguda de la Ribera, arriben a la segona fase. Ara la intervenció se centra al tram comprés entre els carrers Llevant i Provença. El passat mes de gener el consistori ja va habilitar un espai als terrenys de l’antiga empresa Valentine, al carrer Provença, destinat per a l’estacionament d’una vuitantena de vehicles per compensar les places que es veuen afectades per realitzar l’obra. Aquest espai diposa d’enllumenat i d’un gàlib -limitat a 2 metres d’alçada- per controlar l’accés exclusiu de turismes al recinte i en breu s’asfaltarà. En aquest sentit, el Ple d’aquest mes aprovarà la dotació pressupostària per asfaltar el terreny de l’estacionament.

El nou passeig de l’avinguda de la Ribera, que s’està remodelant des del pont de la Roca fins al carrer de Llevant, permetrà obrir la trama urbana al riu Besòs i cohesionar els barris
de Can Sant Joan, La Ribera i Montcada Centre. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez ha informat aquest matí del calendari de la segona fase als integrants de la comissió de seguiment de l’obra. Sánchez ha explicat que “tot i que continuen els treballs de la primera fase, les obres avancen a bon ritme i està previst que finalitzin el darrer trimestre de l’any”. El regidor també ha informat al grup que a partir de l’11 d’abril tampoc es podrà estacionar al tram de l’avinguda de la Ribera, situat entre els carrers Provença i Jaume I.

L’avinguda de la Ribera continua, temporalment, amb un únic sentit de circulació en direcció al pont de la Roca i el trànsit en direcció a Can Sant Joan segueix amb la desviació, provisionalment, pels carrers Jaume I i Provença. Un cop finalitzi la intervenció l’avinguda de la Ribera es recuperaran els dos sentits de circulació.

El futur nou passeig tindrà una amplada de 5 metres (2 per al carril bici i 3 metres per als vianants), construïts amb materials drenants i sostenibles, que permetran arbres i diferents tipus de vegetació. Els 630 metres del nou passeig tindran un nou enllumenat i mobiliari urbà. L’obra també suposarà la remodelació de tota la vorera entre el carrer Larramendi i el pont de la Roca, i la construcció d’un voladís entre els carrers Bogatell i Paris, que permetrà mantenir l’amplada del passeig i serà un mirador sobre el riu. A la zona de voreres existent i més propera als edificis passa, en alguns punts, de 80 centímetres a 1’80 d’amplada.

Aquesta intervenció, que realitza l’empresa AMSA, té un cost de 1,56 milió d’euros i està finançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, dintre del programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans (PSG). El seguiment de les obres està realitzat pel departament de Servei de Projectes i Obres de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

Darrera actualització: 24.03.2023 | 20:24