Inici de la 10a edició del repte de lectura Mir@llibres

Dijous, 28 de setembre de 2023 a les 12:00

Aquesta iniciativa de les Biblioteques de Montcada i Reixac comença el 2 d’octubre i pretén fomentar la lectura de manera lúdica entre els lectors autònoms (de 6 a 12 anys) i els infants que necessiten l’ajuda d’un adult per llegir (de 0 a 5).

Les biblioteques de Montcada i Reixac posen en marxa la 10a edició del repte Mir@llibres, que, amb l’objectiu de fomentar la lectura, permetrà la participació d’infants i joves d’entre 6 i 12 anys amb lectura autònoma i a famílies amb infants de 0 a 5 anys.

Les inscripcions es podran fer a partir del 2 d’octubre de manera presencial al taulell de la Sala Infantil de les biblioteques Elisenda de Montcada i Can Sant Joan, un cop els participants s’hagin llegit el primer llibre. En el moment de fer la seva inscripció, s’entregarà el passaport de lectura que contindrà el llistat dels llibres que vagi llegint i es quedarà al taulell d’infantil de les Biblioteques de Montcada i Reixac. Els participants han d’agafar en préstec els llibres disponibles al fons de les biblioteques o de la plataforma digital BiblioDigital i llegir-los en el termini normalitzat. També són vàlids els llibres de l’escola o els que tinguin a casa.

Cada lectura val 10 punts i en arribar als 60, els participants ja formaran part del Club Mir@llibres o del Petit Mir@llibres, optant a diversos premis. Per validar que realment s'han fet les lectures, s'haurà d'omplir el ‘diari del lector’, amb unes senzilles preguntes sobre cada llibre.

La data màxima per sumar punts és el 31 de maig de 2024 i el 13 de juny es farà una festa de cloenda a la Biblioteca Elisenda de Montcada amb el lliurament dels diplomes de participació i amb un sorteig de premis que dependrà de la quantitat de punts que acumuli cada participant.

Per a més informació sobre aquest repte de lectura, es pot contactar amb la Biblioteca Elisenda de Montcada (Tarragona, 32) al telèfon 934 925 959 / b.montcada.em@diba.cat i la de Can Sant Joan (Turó, 45) al telèfon 935 751 901 / b.montcada.csj@diba.cat. 

Darrera actualització: 28.09.2023 | 12:21