Les Escoles Bressol Municipals inicien el nou curs amb estrictes mesures d'higiene i seguretat

Divendres, 4 de setembre de 2020 a les 13:00

Amb l’objectiu d’evitar el risc de contagi a les aules, el consistori ha explicat en una carta als pares i mares les mesures de prevenció que es prendran, com ara prendre la temperatura dels infants i fer les entrades i les sortides de manera esglaonada.

Coincidint amb l’inici del període d’adaptació dels infants inscrits a la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha enviat aquest divendres una carta signada per la regidora d’Educació, Jessica Segovia, on dona la benvinguda al nou curs escolar 2020-21 i explica les mesures de prevenció i seguretat que el consistori ha adoptat per fer front a la COVID-19.

Per tal de garantir al màxim possible la salut tant dels infants com dels pares i les mares i del personal educador, es prendrà la temperatura dels nens i les nenes abans d’entrar i tant l’entrada com la sortida de les instal·lacions es farà de manera esglaonada amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. A més, els pares i mares no podran acompanyar els seus fills a l’aula i hauran de dur la mascareta posada en tot moment, així com els treballadors i treballadores de l’escola bressol. Finalment, l’aparcament dels cotxets quedarà restringit per tal d’agilitzar la recollida dels infants. La missiva també explica que la regidoria d’Educació i les direccions de les escoles bressol municipals estan en contacte directe amb el CAP de referència per treballar de manera coordinada en cas que aparegui alguna incidència.

Jessica Segovia, que juntament amb l’alcaldessa Laura Campos ha mantingut diverses reunions aquesta setmana amb les direccions de les escoles bressol i CAP Salut, ha demanat comprensió davant aquestes mesures. “Estem en una situació nova per a tothom, però vull traslladar a totes les famílies que des de les escoles bressol s’estan fent tots els esforços per garantir les mesures de seguretat i assegurar el benestar dels nens i les nenes. En aquest sentit, puc dir que es filarà ben prim per garantir el compliment de les indicacions i recomanacions, així com qualsevol observació que ens facin arribar els serveis epidemiològics”, ha explicat. La regidora també ha assenyalat que aquests criteris podrien anar-se modificant al llarg del curs i adaptar-se a l’evolució de la pandèmia.

Pel que fa als protocols de seguretat i prevenció a seguir en cas de detectar un possible cas de COVID-19 entre els infants, cadascuna de les escoles, seguint les indicacions marcades pels departaments d'Educació i Salut de la Generalitat de Catalunya, ha establert un pla d'actuació que ja ha enviat a les famílies.

Darrera actualització: 04.09.2020 | 13:47