Informació sobre el canvi de sabor de l’aigua

Divendres, 13 de maig de 2022 a les 00:00

Les variacions del sabor de l’aigua durant els darrers dies es deuen al canvi de subministre del servei que ha passat del riu Ter al Llobregat. Aquest canvi en l'explotació de l'aigua són temporals i totes dues aigües tenen absoluta garantia sanitària i compleixen sempre amb tots els requeriments sanitaris.

L'aigua subministrada a Montcada i Reixac procedeix normalment de la conca del Ter. Tot i així, la canonada reversible que interconnecta els rius Ter i Llobregat permet aportar aigua dels dos orígens a qualsevol zona de l’àmbit metropolità, en funció de demandes de consum o l'estat de les reserves, entre d'altres.

L’aigua del Ter té una mineralització mitjana i una proporció majoritària de calci i bicarbonats, mentre que l’aigua del Llobregat té una mineralització major i una proporció majoritària de clorur i de sodi en la seva composició mineral. Aquesta diferència fa que les persones acostumades al seu gust apreciïn algunes diferències.

En qualsevol cas, els canvis en l'explotació de l'aigua són temporals i totes dues aigües tenen absoluta garantia sanitària i compleixen sempre amb tots els requeriments sanitaris en matèria de seguretat alimentària. En els pròxims dies està previst que torni el subministrament habitual d'aigua.

Darrera actualització: 13.05.2022 | 10:41