Infants de Montcada i Reixac i del Sàhara Occidental intercanvien cartes d’amistat

Dijous, 13 d'abril de 2023 a les 00:00

L’acció s’ha dut a terme amb nens i nenes de les escoles El Turó i Mas Rampinyo i dels camps de persones refugiades de Tindouf i forma part del programa Vacances en pau.

L’alumnat de cinquè i sisè de primària de l’IE Mas Rampinyo i de l’escola El Turó s’han intercanviat cartes amb infants dels camps de persones refugiades de Tindouf, al Sàhara Occidental. Els nens i nenes montcadencs van escriure les cartes a classe, en el segon trimestre del curs escolar, en el marc de tallers durant els quals se’ls ha explicat la situació d’aquest territori. L’IE Mas Rampinyo va acollir l’exposició ‘Montcada amb el Poble sahrauí’, produïda per l’Ajuntament, i pròximament la mostra visitarà El Turó.

Durant la Setmana Santa, la Coordinadora de Vacances en Pau del Vallès Occidental ha viatjat als campaments i ha lliurat aquestes cartes als infants sahrauís, que han donat resposta a totes les cartes escrites pels infants de Montcada i Reixac. En aquestes missives, els infants es presenten, donen a conèixer el lloc on viuen, què els agrada fer, com és la seva família, entre d’altres preguntes i curiositats. 

El projecte ‘Cartes d’amistat: un pont entre Montcada i Reixac i els infants refugiats sahrauís’ forma part del programa Vacances en pau, mitjançant el qual nens i nenes del Sàhara passen l’estiu al territori espanyol. A hores d’ara és en marxa el termini perquè les famílies interessades a acollir un infant sahrauí es posi en contacte amb l’organització, la Coordinadora del Vallès Occidental: vacancesenpauvallesoccidental@gmail.com o 662 303 881.

Darrera actualització: 14.04.2023 | 09:28