Montcada i Reixac dona la benvinguda al nou Espai d’entitats Poblet

Dissabte, 1 de febrer de 2020 a les 00:00

La inauguració estava prevista per a la setmana passada, però el temporal Glòria va obligar a posposar l’estrena del local una setmana.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha inaugurat aquest dissabte, 1 de febrer, l’Espai d’entitats Poblet, un nou local situat al costat del pavelló Miquel Poblet. A l’acte han assistit, per part del consistori, l’alcaldessa, Laura Campos, així com diversos regidors i els presidents de l’Àrea Social, Mar Sempere, de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido. A més a més, també han estat presents representants d’entitats locals com Xavi Lázaro, president dels Castellers de Montcada i Reixac, i Neus Santonja, presidenta de la colla de Diables de Can Sant Joan, entre d’altres.

Aquest nou equipament està pensat com un local polivalent en el qual diferents entitats del municipi disposin d’un espai on poder practicar les seves activitats o emmagatzemar el seu material. El projecte de construcció de l’espai d’entitats va ser la proposta guanyadora dels pressupostos participatius del 2017 juntament amb la creació de pistes polivalents al voltant del pavelló i que actualment es troben en la segona fase de la seva execució. Està previst que diverses entitats locals com el grup de precussió dels Diables de Can Sant Joan, la colla castellera, la colla de Gegants, el Club Gimnàstic de La Unió i els col·lectius d’esports de muntanya i cal·listènia facin ús de les instal·lacions.

Durant la seva intervenció, Campos ha donat les gràcies a les entitats que van defensar la construcció del nou espai i ha posat en relleu la importància de la democratització de les inversions en el municipi mitjançant els pressupostos participatius. “Estem molt contents perquè podrem gaudir d’un nou equipament que omplirà de vida aquesta ciutat. Un espai en què conviuran diferents entitats per fer allò que més els agrada. Som aquí perquè hem estat capaços de posar-nos d’acord tots i totes amb uns pressupostos i amb un projecte en comú on les entitats se sentin acollides”, ha declarat.

Per la seva banda, Lázaro ha agraït al consistori la construcció de l’Espai d’entitats. “Volem agrair a l’Ajuntament la cessió de l’ús d’aquest espai i encoratjar-vos perquè seguiu apostant pel desenvolupament de l’esperit cultural a Montcada”, ha assegurat poc abans d’aprofitar l’acte per fer entrega d’una insígnia a Salvador Urpí, que fins fa dues setmanes era el president de la colla.

L’acte d’inauguració ha finalitzat amb la descoberta de la placa i amb l’actuació dels castellers, que duien un crespó negre en record del seu president d’honor Esteban Fernández, que va morir el passat dimecres 15 de gener.

Característiques del nou espai polivalent 

L’Espai d’entitats Poblet disposa de 144 m2 i un sostre amb forma de prisma truncat d’11 metres d’alçada, on el punt més elevat està coronat per una lluerna que fa entrar la llum natural de l’exterior. El recinte té un acabat ceràmic en els primers tres metres i la part superior està folrada amb xapa, seguint una estètica industrial. L'equipament inclou un magatzem, un lavabo i un espai diàfan per acollir qualsevol tipus d'activitat. A més a més, en un futur l’equipament podria acollir també un rocòdrom. A l'exterior també s’han instal·lat tres elements de cal·listènia.

D’altra banda, la pista mulitesportiva que s’està construint a la mateixa zona inclourà una gran pista destinada al futbol sala, bàsquet i korfball i tres petites per a minibàsquet. L’actuació també inclou el trasllat de l’estació transformadora soterrada –que està fent Endesa-, ubicada en els mateixos terrenys. Les obres ja van començar el passat 8 d’octubre i la previsió és que estiguin enllestides abans de l’estiu.

Darrera actualització: 04.02.2020 | 08:58