Inaugurada l'exposició Som Nostres: una denúncia contra els estereotips de les dones a càrrec de la Fundació Surt

Dijous, 14 de març de 2019 a les 08:00

L’exposició s’emmarca dins de les activitats programades pel consistori per commemorar el Dia de les Dones Treballadores.

El Centre Cívic Can Cuiàs acull fins el proper dimarts 2 d’abril l’exposició fotogràfica ‘Som Nostres’; un recull de 12 obres realitzades per la Xarxa de Mentores de la Fundació Surt que, amb un to irònic i crític, denuncien l’existència d’uns estereotips envers les dones que fomenten l’aparició de violències masclistes. Prop d’una trentena de persones va acompanyar l’explicació que les dones que configuren la Xarxa de Mentores van fer de cadascuna de les fotografies.

L’exposició es va inaugurar ahir dimecres 13 de març, en un acte que va comptar amb la presència de la directora de la Fundació Surt, Sira Vilardell, i de la coordinadora de la Xarxa de Mentores, Anna Passarell; així com de l’alcaldessa, Laura Campos, i de la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere.

La Xarxa de Mentores està constituïda per dones sobrevivents de violència masclista que porten a terme accions de suport, sensibilització, prevenció i denúncia de les discriminacions que pateixen les dones. En concret, el projecte ‘Som Nostres’ és el treball de tot un any on s’ha indagat sobre les diferents formes de violència masclista, de com es tracta aquesta violència i la imatge de les dones als mitjans de comunicació. Així ho va assegurar Vilardell, qui també va assenyalar que la intenció de l’exposició és fomentar l’empoderament de les dones. Per la seva banda, Campos va voler agrair el testimoni de la Xarxa de Mentores i elogiar el seu exemple.

En finalitzar l’acte, els assistents van poder gaudir d’una actuació musical a càrrec de l’Hampa BCN Band.

Darrera actualització: 14.03.2019 | 13:44