Homenatge a la tasca i al voluntariat de l'organització a l’exposició ‘Creu Roja, cent anys al teu costat’

Diumenge, 6 de febrer de 2022 a les 00:00

La mostra, produïda per l’ong i els museus de Montcada i Reixac, Cerdanyola i Ripollet, es pot veure a l'Auditori Municipal i fa un recorregut per la història de la secció local de l’entitat.

  • L’exposició, que es podrà visitar a l’Auditori Municipal fins al 3 d’abril, inclou plafons informatius i elements que ha fet servir l’ong al llarg de tots aquests anys.
  • La inauguració de la mostra va ser divendres, 4 de febrer, i va reunir força públic.

L’exposició ‘Creu Roja, cent anys al teu costat’ fa un repàs històric per la trajectòria de la secció de l’ong a Ripollet, Cerdanyola i Montcada i Reixac i també esdevé un homenatge a la tasca del voluntariat que hi ha treballat al llarg de tots aquests anys. La mostra es va inaugurar divendres, 4 de febrer, a l’Auditori Municipal, on hi romandrà fins al 3 d’abril. L’exposició és una producció de l’ong local, en el marc de les activitats del seu centenari, i dels museus de Montcada i Reixac, Ripollet i Cerdanyola.

Un llit sanitari, una motocicleta, uniformes antics i actuals, instruments de l’antiga banda de música, entre d’altres elements, es combinen amb plafons informatius sobre la secció local de l’organització, que es va fundar l’11 de setembre de 1921 a Ripollet i Cerdanyola, i anys després, cap a la dècada dels 50 del segle XX, hi va incorporar Montcada i Reixac. Avui dia, la secció compta amb 350 persones voluntàries, 60 són de Montcada i Reixac, i unes 500 famílies del municipi en són sòcies. La mostra repassa la funció assistencial i sanitària originària de Creu Roja i com amb el pas dels anys s’ha adaptat a les necessitats de l’entorn; avui dia la seva tasca se centra en l’ajut social.

Aquests cent anys són un exemple de solidaritat, altruisme, compromís i defensa de la idea que un altre món és possible’, va expressar l’alcaldessa, Laura Campos, durant la inauguració de l’exposició. L’edil va agrair la tasca de la Creu Roja a municipi al llarg d’aquests anys, tot destacant un dels principals projectes que gestiona a Montcada i Reixac, el menjador social de l’Alzina. La regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, va destacar que la mostra ‘ens parla de gent solidària i valenta, que ha dedicat hores a fer voluntariat, sobretot en els moments difícils’.

El coordinador de la secció local de Creu Roja i comissari de la mostra, César Martínez, va posar de manifest que en els darrers anys, ‘entitat, conjuntament amb els serveis socials s’ha centrat en pal·liar els efectes de la pobresa i les crisis, un treball molt intens en els darrers dos anys, marcats per la pandèmia’. El president de l’ong als tres municipis, Santi Morera, va destacar que l’organització ‘és un element clau als tres municipis, no només des del punt de vista assistencial sinó també social’. La presidenta de l’oficina provincial de Creu Roja, Lidia Lanuza, va expressar que l’organització ‘sempre està al costat de les persones, amb els nostres valors d’humilitat, neutralitat i independència’.

Darrera actualització: 07.02.2022 | 07:01