Guia per facilitar l’accés als recursos de participació ciutadania

Dimecres, 10 de març de 2021 a les 00:00

El document es pot consultar en català, castellà, àrab i urdú a www.montcada.cat.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha editat una guia didàctica per facilitar l’accés de la ciutadania a la participació en les decisions municipals i donar a conèixer tots els mecanismes i recursos de què disposa per exercir el seu dret a la participació. ‘La participació ciutadana apodera i converteix a la ciutadania en actors principals en qüestions rellevants de ciutat; comptar amb veïns i veïnes actius i implicats enforteix el projecte de ciutat, aquesta guia és una eina clau per afavorir i facilitar aquesta participació’, ha explicat el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre.

El document explica, entre d’altres, el dret d’accés a la informació pública, com es pot sol·licitar i per quins canals; les modalitats de participació (dret a petició, iniciativa ciutadana amb recollida de signatures, consultes ciutadanes...) o com funcionen les audiències públiques.

La guia també parla sobre què són i com funcionen els processos participatius, sobre què cal fer si es vol participar als plens, sobre els òrgans de participació existents a Montcada i Reixac, així com de la xarxa d’entitats i el foment a l’associacionisme. La publicació, en edició impresa, està en català i en castellà i es pot recollir en els equipaments municipals oberts al públic, mentre que l’edició en format digital interactiu es pot consultar a www.montcada.cat, en català, castellà, àrab i urdú.

Darrera actualització: 10.03.2021 | 13:04