Gairebé un miler d’infants participa als casals d’estiu de l’Ajuntament

Dilluns, 28 de juny de 2021 a les 00:00

Les propostes s'han posat en marxa aquest dilluns, 28 de juny, i acabaran a final de juliol.

Infants petits jugant al pati de l'escola Elvira Cuyàs, el primer dia de casal d'estiu 2021

  • Els casals que gestiona la Regidoria d’Infància i Joventut es fan a les escoles El Viver, Mas Rampinyo, Mitja Costa, Elvira Cuyàs i Reixac.
  • Esports incorpora un nou casal a Can Cuiàs, on hi participarà una vintena d’infants, i també posa en marxa l’específic de futbol.

Prop d’un miler d’infants participarà als casals d’estiu que ofereix l’Ajuntament de Montcada i Reixac, que es posen en marxa aquest dilluns, 28 de juny. Ambdues propostes s’adapten a la normativa vigent respecte la prevenció de la pandèmia i es fan amb totes les mesures de seguretat pertinents.

El Casal d’estiu de la Regidoria d’Infància i Joventut ha experimentat un alt creixement de participació respecte l’any passat (250 inscrits), estiu que va estar marcat per la pandèmia. Aquest 2021, a la primera quinzena hi participen 450 infants i a la segona, la inscripció és de 353.

Aquest casal es farà fins al 23 de juliol a les escoles El Viver, Mas Rampinyo, Elvira Cuyàs, Mitja Costa i Reixac –aquest últim centre acollirà també casal, del 26 al 30 de juliol, amb 85 infants inscrits. El centre d’interès d’aquest casal enguany és ‘Siguem el canvi que volem veure al món’ i al llarg d’aquestes setmanes, de forma lúdica,  participativa i adaptada a cada franja d’edat, es parlarà de temes com salut i benestar, educació de qualitat, consum responsable, igualtat de gènere i pau i justícia.

Cada dia hi haurà jocs d’aigua i un cop a la setmana, una visita a la piscina de la Zona Centre. Cada setmana hi haurà una excursió fora del municipi i també hi haurà sortides dins Montcada i Reixac. Les propostes fora de la ciutat previstes són una sortida a la platja de Malgrat de Mar –el parc Francesc Macià d’aquest municipi, per als infants més petits–, al Delta del Llobregat, a un molí paperer i a una casa de colònies a La Conreria.

Casal esportiu
La Regidoria d’Esports recupera la xifra del 2019 d’inscrits al seu casal poliesportiu, al voltant de 450 infants, ja que l’any passat, per la pandèmia, només va acollir 174. Per al primer torn (fins al 16 de juliol), aquest casal incorpora 283 inscrits i per al segon, 165 (del 19 al 30 de juliol). Una de les novetats d’aquesta temporada és el casal d’estiu a Can Cuiàs, que es farà amb 22 infants al primer torn i 12, al segon. Respecte el casal de futbol, un total de 40 infants participarà al primer torn i de 20, al segon. Aquest casal es fa a les instal·lacions de la Zona Esportiva centre, al pavelló Miquel Poblet, el camp de futbol i les pistes de Can Cuiàs.

Infants fan una activitat al pavelló Miquel Poblet durant el casal d'estiu esportiu 2021

Valoració del regidor
El regidor d'Infància i Joventut –i temporalment des d'aquest dilluns, 28 de juny, delegat d'Esports–, Gerard Garrido, ha destacat que tot i que el casal es fa en situació de pandèmia, la situació és molt diferent a la de l'estiu del 2020. 'Hem decidit mantenir els preus de l'any passat, que van registrar una important rebaixa respecte edicions anteriors, per tal que tots els infants puguin gaudir de l'estiu; som conscients que encara hi ha moltes famílies que ho estan passant malament per la crisi social i econòmica que ha comportat la pandèmia', ha indicat l'edil. Garrido ha destacat l'important increment de participants als casals i ha agraït a les famílies la seva confiança dipositada en les activitats organitzades per l'Ajuntament.

Darrera actualització: 28.06.2021 | 20:09