Finalitza una Festa Major amb èxit de participació

Dimecres, 22 de maig de 2024 a les 11:37

El programa d’actes s’ha allargat durant cinc dies amb gran afluència als concerts de l’Espai Poblet i la recuperació d’algunes activitats com el pregó o el ball per a la gent gran.

Montcada i Reixac ha viscut cinc dies intensos de celebració de la seva Festa Major amb una àmplia participació de la ciutadania en tot el programa d’activitats que es va iniciar el dia 16, un dia abans del que és habitual, amb la recuperació del pregó i la passejada amb el penó de la ciutat.

Tot i que la pluja va obligar a suspendre o modificar alguns actes del dissabte al matí com l’exhibició del tir amb arc i l’excursió a Les Maleses respectivament, la resta del programa s’ha desenvolupat amb normalitat amb un gran resposta de públic a tots els espectacles i els concerts que es van organitzat a l’Espai Barraques, al parc de l’Antiga Cerveseria, al pati de l’escola Reixac, a la plaça de l’Església o al Teatre Municipal. Les activitats esportives, com la Milla Urbana, l’Open de Tennis Taula o el torneig d’escacs infantil, també han estat molt participatives, així com el tradicional concurs d’arròs o la sardinada popular. Una altra de les novetats ha estat la recuperació del ball de Festa Major per a la gent gran.

La fira d’atraccions, amb la venta d’un total de 2.762 ‘pulseres de la diversió’ que es van poder utilitzar el dia 17 amb un descompte del 50%, també ha tornat a ser un dels epicentres durant els dies de la Festa Major.

L’alcalde Montcada i Reixac, Bartolo Egea, ha donat les gràcies a la ciutadania per la seva implicació durant aquests dies i ha destacat que “el municipi ha tingut la Festa Major que es mereixia amb la recuperació del pregó i el ball de la gent gran, així com una programació musical a l’alçada que posa a Montcada i Reixac en el mapa”.

Per la seva part, el regidor de Cultura i Patrimoni, Albert Carandell, qui ha agraït la col·laboració de les entitats i la tasca dels tècnics de l’Ajuntament, ha destacat la bona acollida que ha rebut la nova distribució de l’Espai Poblet, així com l’èxit de concentració de gent als concerts, “millorant l’afluència de públic de les darreres edicions”. Carandell ha expressat que la cultura popular i tradicional han estat la veritable protagonista d’una edició que, segons les seves paraules, “ha marcat una nova direcció de la festa gran de la ciutat amb un programa ampli i amb varietat per a totes les edats i tots els públics”.

Al Facebook de l’Ajuntament es pot consultar una fotogaleria amb un resum gràfic dels cinc dies de festa gràcies a la col·laboració dels integrants de l’AFOTMIR.

En aquest enllaç també podeu tornar a veure l'espectacle final, que va ser una de les novetats del programa de la Festa Major.

Darrera actualització: 24.05.2024 | 10:41