Una exposició sobre els ocells del riu visitarà els equipaments municipals

Dijous, 30 de gener de 2020 a les 00:00

La Casa de la Vila serà el primer equipament municipal que acollirà, a partir del proper dimecres 5 de febrer, l’exposició ‘Biodiversitat dels Besòs: ocells del riu’, formada per quatre cartells de gran format.

Aquesta mostra és una iniciativa conjunta del Consorci del Besòs, del zoo de Barcelona i dels ajuntaments de la part final de la conca, entre els quals està el de Montcada i Reixac.

L'exposició està integrada per il·lustracions dels ocells que habiten el parc fluvial. El regidor de Medi Natural, Oriol Serratusell, ha explicat que “la gran quantitat existent d’aquests animals és el millor reflex de la millora que ha experimentat l’entorn del riu Besòs a les darreres dues dècades”. La recuperació del tram final del riu Besòs ha permès que s'estableixi un connector ecològic a través de la desembocadura i del riu mateix, entre la façana litoral i els espais naturals adjacents de les serralades de Marina i Collserola.

La mostra recull les espècies d’ocells que s’hi poden observar fàcilment entre Montcada i Reixac i la desembocadura, i convida tothom a identificar-les partint de tres tipologies d’hàbitat: la zona aiguamolls i herbassar i de connexió amb el bosc de ribera; la zona d’ús públic del Parc Fluvial i les vores urbanes, i el front litoral i la desembocadura. Aquesta activitat cultural i lúdica forma part de l’Agenda Besòs i del futur Pla de Gestió Integral del Parc Fluvial del Besòs.

La mostra s’inicia a la Casa de la Vila, del 5 al 19 de febrer, i continuarà al Centre Cívic l’Alzina, del 24 de febrer al 9 de març, al Casal de gent gran Casa de la Mina, de l’11 al 27 de març, a la Biblioteca Elisenda, de l’1 al 19 d’abril, al Centre Cívic Can Cuiàs, del 20 d’abril al 3 de maig, i al Centre Cívic La Ribera, del 4 al 17 de maig.

La mostra també es pot veure en lones de grans dimensions a tres zones de l’interior del Parc Fluvial del Besòs, concretament a la zona pròxima al parc de Cam Zam, al costat del pont del Molinet i al costat de la desembocadura, a Sant Adrià del Besòs.

Darrera actualització: 03.02.2020 | 14:21