Entra en funcionament l’aparcament del carrer Provença

Dimarts, 17 de gener de 2023 a les 00:00

Amb motiu de les obres del futur passeig fluvial a l’avinguda de la Ribera, el consistori ha habilitat un espai als terrenys de l’antiga empresa Valentine per a una vuitantena de vehicles. El passeig fluvial s’està construint a l’avinguda de la Ribera, entre el carrer Llevant i el pont de la Roca, i cohesionarà els barris de Can Sant Joan, La Ribera i Montcada Centre.

Les obres per realitzar el passeig fluvial a l’avinguda de la Ribera, des del pont de la Roca fins al carrer de Llevant, i que permetran obrir la trama urbana al riu Besòs continuen a bon ritme. A partir d’aquesta tarda una vuitantena de vehicles ja podrà estacionar al nou espai que el consistori ha creat a la zona per compensar les places que es veuran afectades per les obres. En la nova zona s’ha compactat el terra, i s’ha instal·lat enllumenat i un gàlib -limitat a 2 metres d’alçada- per controlar l’accés exclusiu de turismes al recinte. Ahir a la tarda, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, acompanyat de tècnics municipals, va visitar el pàrquing conjuntament amb els veïns de la zona, que formen part de la comissió de seguiment de les obres. El regidor Jordi Sánchez ha afirmat que “obrim ara aquest espai amb la voluntat de no endarrerir l’obra en curs amb el compromís de millorar el paviment d’aquesta nova zona d’aparcament tal i com ens van comprometre amb la comissió de seguiment”.

L’obertura de l’aparcament coincideix amb les obres que s’inicien demà, dimecres, 18 de gener, per soterrar línies de subministrament, aixecar voreres i l’asfaltat final al carrer Larramendi. Aquesta actuació afectarà una vintena d’estacionaments situats entre el número 5 del carrer Larramendi i l’avinguda de la Ribera. També es veurà afectada una plaça al carrer Bogatell amb avinguda de la Ribera. Aquesta intervenció se situa encara a la primera de les tres fases en què s’ha dividit l’obra, que està previst que finalitzi el mes de setembre de 2023. L’avinguda de la Ribera continua, temporalment, amb un únic sentit de circulació en direcció al pont de la Roca i el trànsit en direcció a Can Sant Joan segueix amb la desviació, provisionalment, pels carrers Jaume I i Provença. Un cop finalitzi la intervenció l’avinguda de la Ribera recuperarà els dos sentits de circulació.

El nou passeig implicarà guanyar espai per als vianants. D’aquesta manera el nou passeig tindrà una amplada de 5 metres (2 per al carril bici i 3 metres per als vianants), construïts amb materials drenants i sostenibles, que permetran arbres i diferents tipus de vegetació. Els 630 metres del nou passeig tindran un nou enllumenat i mobiliari urbà. L’obra també suposarà la remodelació de tota la vorera entre el carrer Larramendi i el pont de la Roca, i la construcció d’un voladís entre els carrers Bogatell i Paris, que permetrà mantenir l’amplada del passeig i serà un mirador sobre el riu. A la zona de voreres existent i més propera als edificis passa, en alguns punts, de 80 centímetres a 1’80 d’amplada.

Aquesta intervenció, que realitza l’empresa AMSA, té un cost de 1,56 milió d’euros i està finançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, dintre del programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans (PSG). El seguiment de les obres anirà a càrrec del departament de Servei de Projectes i Obres de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

 

 

Darrera actualització: 17.01.2023 | 14:38