En marxa el procés participatiu per a la creació del primer Consell Territorial de Montcada i Reixac

Dimecres, 21 de febrer de 2007 a les 00:00

Ahir es va presentar a l'Ajuntament de Montcada i Reixac el procés participatiu que s'està portant a terme per a l'elaboració dels criteris per a la constitució del Consell Territorial Centre, en què s'inclouen els barris de Montcada Centre, Montcada Vella, La Ribera, Vallençana-Reixac i el Bosc d'en Vilaró. Aquest serà el primer dels quatre Consells Territorials que està previst constituir al municipi com a eines per al foment de la participació contemplades al Reglament de Participació Ciutadana.

Per al desenvolupament del procés participatiu, l'Ajuntament compta amb la col·laboració de l'equip de postgrau de Participació i Desenvolupament Sostenible de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Diputació de Barcelona.

La trobada d'ahir va servir per què els integrants de l'equip de postgrau de la UAB expliquessin als tècnics municipals i als representants de l'equip de govern els avenços realitzats en el procés que culminarà amb la presentació d'un informe consensuat per tots els agents (polítics/ques, tècnics/ques i ciutadans/es) participants on s'especificaran les actuacions a dur a terme per garantir l'èxit del Consell Territorial.

El procés es divideix en quatre fases, la primera de les quals ¿la de contextualització-, ja ha finalitzat. Ara s'inicia la fase de diagnosi, en el decurs de la qual es crearà la Comissió de seguiment oberta a tota la ciutadania. Abans de les vacances d'estiu s'organitzarà una jornada participativa per rebre les propostes ciutadanes, que s'integraran a l'informe amb el qual es tancarà el procés. Aquest document es posarà en comú al setembre amb tots els participants en la creació del Consell Territorial.

La finalitat dels Consells Territorials, és canalitzar els diferents punts de vista de les entitats i de la ciutadania en torn de temes que afecten la vida quotidiana del seu barri o territori. El regidor de Participació Ciutadana, Carles Guijarro, destaca que, mitjançant aquests organismes, "volem aconseguir més implicació dels montcadencs i montcadenques en els afers públics de la ciutat".

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:10