Els veïns de Montcada i Reixac es podran desplaçar per tota l'AMB al preu d'una zona

Divendres, 28 de desembre de 2018 a les 00:00

A partir de l'1 de gener de 2019, per anar de la ciutat a Ripollet, Cerdanyola o la UAB, i viceversa, es pagarà només una zona de la tarifa integrada.

A partir de l'1 de gener de 2019, anar des de Montcada i Reixac a qualsevol altre municipi de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en transport públic amb el bitllet integrat costarà el preu d'una sola zona tarifària. Aquest canvi implica que els 18 municipis de l'ens que formen part de la segona corona tarifària, 6 dels quals corresponen al Vallès Occidental, s'incorporen a la primera corona tarifària a nivell de preus dels títols de transports. Per tant, des de Montcada i Reixac a Cerdanyola (també a la UAB), Ripollet, Sant Cugat, Badia del Vallès, Barberà i Castellbisbal, i viceversa, només caldrà el bitllet integrat d'una zona. Fins ara, viatjar a aquestes localitats costava el doble, ja que s'hi aplicava la tarifa de dues zones.

L'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) preveu un increment de la demanda de transport públic de 4,6 milions de viatges. La tarifa plana s'aplicarà a tots els títols integrats ATM i als bitllets senzills, a excepció de la targeta T-16. Els bitllets senzills no integrats, els que expedeixen directament Rodalies de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat i autobusos metropolitans i interurbans també es regiran per aquesta tarifa quan cobreixin el trajecte entre dos municipis de l'AMB.

L'aplicació de la tarifa plana als municipis de l'AMB no significa un canvi de zones. Per tant, la relació entre Montcada i Reixac i la resta de corones seguirà com fins ara, és a dir, per exemple, per anar des de la ciutat a Sabadell o a Santa Perpètua de Mogoda caldrà pagar dues zones; a Terrassa o a Sitges, tres zones.

Darrera actualització: 28.12.2018 | 09:23