Els Reis d’Orient visiten Montcada per repartir regals i il·lusió entre petits i grans

Dijous, 5 de gener de 2023 a les 00:00

Després de dos anys de parèntesi a causa de la pandèmia de la Covid-19, la ciutat ha pogut recuperar la tradicional Cavalcada, incloent el llançament de caramels i la recepció a Ses Majestats per fer entrega de la clau de la ciutat.

Ses Majestats els Reis d’Orient han fet aquesta tarda/nit la seva tradicional visita a Montcada i Reixac. Els tres Reis han desfilat a la Cavalcada amb les seves carrosses pels carrers de la ciutat en una acte que ha organitzat l'Ajuntament amb el suport de persones voluntàries i que ha recuperat la normalitat després de dos anys amb restriccions a causa de la pandèmia de la Covid-19. Abans d’iniciar el seu itinerari, Melcior, Gaspar i Baltasar han fet una primera aturada al Casino de Terra Nostra, on han estat rebuts per l’alcaldessa, Laura Campos, els representants de l’AV de Terra Nostra i molts nens i nenes del municipi que han volgut fotografiar-se amb Ses Majestats.

A les 18h, la Cavalcada, que també ha recuperat el tradicional llançament de caramels sense gluten, s’ha iniciat al barri de Can Sant Joan. La comitiva anava encapçalada pel grup de batucada dels Diables de Can Sant Joan i la carrossa amb l’estrella fugaç, que ha precedit les tres carrosses reials, dues amb regals i una amb el carbó amb la col·laboració de les carboneres del Gurugú. L’itinerari, en el que també ha participat el Patge Xumet amb el seu tricicle, ha passat pels carrers Bifurcació, Bateria, Masia, Molí i, una altra vegada, Bifurcació per anar en direcció al centre per l’avinguda de la Unitat i els carrers Pasqual i Elionor, fins al carrer Major.

Posteriorment, la comitiva ha fet una aturada a la plaça de l’Església, on s’ha recuperat, després de dos anys de parèntesi, la recepció a Ses Majestats amb els parlaments oficials i l’entrega de la clau de la ciutat, amb la col·laboració d’una intèrpret de la llengua de signes catalana a càrrec de Binomils. En el seu discurs, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha donat la benvinguda a Ses Majestats i els hi ha expressat els desitjos que ha demanat, en nom de la ciutat, per als nens i nenes del municipi: “Volem ciutats més netes i respirables, lliures de fums i contaminació; carrers amb espais per jugar, amb menys cotxes i més parcs; països sense guerres, on tots els nens i nenes puguin viure la il·lusió i la màgia en pau; i un món on els infants tinguin garantits els drets fonamentals com la salut, l’educació o l’habitatge i on no hi hagi cap tipus de discriminació, ni de gènere, ni d’origen, ni d’orientació sexual”.

La Cavalcada ha continuat per la rambla dels Països Catalans fins a Mas Rampinyo, passant per la plaça d’Espanya, els carrers Anselm Clavé, Carrerada, l’avinguda Catalunya i el carrer Sant Ignasi. L’itinerari ha finalitzat al voltant de les 21h al carrer Ferrer i Guàrdia.

Darrera actualització: 05.01.2023 | 21:21