Els infants celebren el seu dia reivindicant el dret a ser escoltats

Diumenge, 20 de novembre de 2022 a les 00:00

La plaça de l’Església ha acollit aquest diumenge una activitat festiva relacionada amb el món del circ que ha comptat amb la participació de les autoritats municipals i d’una representació del Consell d’Infants local.

Els infants han estat els grans protagonistes de la festa que l’Ajuntament ha organitzat aquest diumenge a la plaça de l’Església per commemorar el Dia Internacional dels Drets dels Infants que se celebra cada 20 de novembre. Aquesta activitat no s’havia pogut fet al municipi al últims dos anys a causa de la pandèmia de la Covid-19 i l’eix central ha consistit en la lectura del manifest que es va aprovar a la 7a Trobada Estatal de consells de participació d’infants i joves que la UNICEF va organitzar a Cáceres entre el 4 i el 6 de novembre. En aquella trobada, hi va participar una representació de tres alumnes del Consell d’Infants de Montcada i Reixac, i dues d’elles, Carla Calvo (IE Mas Rampinyo) i Paula López (IE La Ginesta), han estat les encarregades de llegir un resum d’aquest text a l’acte celebrat a la plaça de l’Església –la tercera, Carlota Hernández (ex del Font Freda i actualment, a l’IE Montserrat Miró, no ha pogut participar per una indisposició). En aquest manifest, uns 180 infants i joves d’arreu d’Espanya van acordar una sèrie de compromisos en matèria de salut mental, educació, desigualtat i medi ambient, així com en fer seguiment de l’estratègia de desenvolupament sostenible relacionada amb el reforç de les zones rurals i la lluita contra les injustícies i les amenaces.  


La Festa dels Drets dels Infants també ha comptat amb la participació d’una representació de l’Ajuntament encapçalada per l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre. En el seu discurs, l’alcaldessa ha fet una relació de tots els drets dels infants que s’han de defensar, entre els que hi ha el de ser escoltats tal i com es fa al Consell dels Infants, i els hi ha demanat un favor: “Que ens ajudeu a les persones adultes i que ens recordeu que teniu els vostres drets i que ningú us els pot prendre”.


Aquest commemoració, que s’emmarca en el Cicle Drets Humans, migració i refugi que organitza l’Ajuntament, ha continuat amb una activitat de circ dinamitzada per Tot circ, en amb la que les famílies i els infants han pogut fer un tastet de diversos jocs i exercicis relacionats amb el món del circ. L’entitat Montcada Solidària també ha ofert una xocolatada i la seva recaptació anirà destinada a projectes socials de suport a persones en situació de refugi.

Retransmissió en directe del Consell d’Infants
El proper dimecres 30 de novembre, la Sala de Plens de la Casa de la Vila acollirà una sessió del Consell d’Infants que servirà per renovar els representants i acomiadar els que deixen el seu càrrec. La reunió començarà a les 15.15h i, amb un format de telenotícies presentat pels propis infants, es podrà veure en directe als webs laveu.cat i montcada.cat.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 10:04