Els establiments d’oci nocturn en espais interiors hauran de tornar a tancar

Dimecres, 7 de juliol de 2021 a les 00:00

El Procicat i el Govern fan marxa enrere davant l’augment dels contagis per Covid-19 i només permetran l’activitat en els bars i discoteques a l’aire lliure. A més, s’imposen més restriccions als esdeveniments amb més de 500 persones no assegudes.

  • Les noves mesures s’aplicaran a partir del 9 de juliol i tindran una vigència de 15 dies.
  • Els negocis d’oci nocturn en espais lliures hauran d’avançar el seu horari de tancament a les 3h de la matinada.
  • Als esdeveniments multitudinaris afectats per les noves mesures serà obligatori un test d’antígens una PCR negativa que s’hagi fet dotze hores abans d’accedir-hi, o bé tenir el certificat de pauta completa de la vacuna.

Davant l’augment dels contagis de Covid-19, especialment entre els més joves, el Govern i el Procicat han decidit fer marxar enrere en algunes mesures i restriccions que ja s’havien flexibilitzat. En aquest sentit, s’ha anunciat que l’oci nocturn en espais interiors haurà de tornar a tancar. Els bars i discoteques en espais exteriors podran mantenir la seva activitat seguint amb les mesures que estaven vigents, tot i que hauran d’avançar l’horari de tancament a les 3h de la matinada. En aquests establiments, s’haurà de fer un registre d’assistents obligatori (les dades s’han de guardar durant un mes per permetre la traçabilitat dels contactes en cas que hi hagi un cas de Covid-19). A més, la disposició dels clients s’ha de limitar a grups de màxim 10 persones a l’exterior, garantint la distància física 1,5 metres entre diferents grups.

Una altra de les novetats és que en aquells esdeveniments de més de 500 persones no assegudes s’haurà d’establir un pla de seguretat que garanteixi que els assistents han passat un test d’antígens o una PCR negativa dotze hores abans de l’espectacle o presentin certificat de pauta completa de la vacuna.

Darrera actualització: 08.07.2021 | 09:30