Els comptes municipals estan gairebé sanejats i l’Ajuntament recupera liquiditat

Divendres, 13 de maig de 2022 a les 00:00

El tancament del pressupost del 2021 mostra una bona evolució dels indicadors econòmics i l’èxit del Pla de sanejament endegat a l’inici del mandat.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha reduït el deute municipal fins al 40%, un 35% respecte a l’inici del mandat, al 2019. La liquidació del pressupost del 2021, de la qual es donarà compte al Ple de maig, mostra que els comptes de la Corporació estan gairebé sanejats. ‘Els números ens indiquen que anem pel bon camí, hem reduït el deute, hem recuperat la liquiditat de la caixa per fer front a les despeses diàries i hem tancat l’exercici anterior amb un romanent de tresoreria de 3,3 milions d’euros’, ha explicat el president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido, qui preveu que d’aquest total, 2,7 milions es puguin destinar a inversions.

Aquesta millora dels indicadors constata que el Pla de sanejament posat en marxa aquest mandat i en vigor fins l’any vinent, ‘està donant els seus fruits i rescabala la solvència del consistori des d’un punt de vista financer’, ha indicat l’edil. Aquesta millora també permet al consistori afrontar amb més tranquil·litat deutes pendents, com el segon pagament, de 275.000 euros, a l’empresa Geafe com a compensació a les inversions fetes al complex Montcada Aqua –resultat d’una auditoria encarregada per l’Ajuntament l’any passat–; 434.000 euros arran l’última sentència derivada de les expropiacions de zones verdes, una problemàtica que es preveu no es resolgui fins al 2030.

Malgrat la recuperació econòmica, Garrido s’ha mostrat prudent per motius com la pujada de la inflació a causa de la guerra a Ucraïna, la possibilitat que el Banc Europeu pugi els tipus d’interès o bé, la pèrdua d’ingressos pel canvi en el càlcul de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, la plusvàlua, que a nivell local podria suposar una reducció del 40%. ‘En aquest context complex, des de l’Ajuntament estem fent un esforç important perquè, tot i l’encariment de costos, la ciutadania continuï rebent els serveis’, ha indicat el regidor.

Darrera actualització: 13.05.2022 | 12:23