Els comerços locals no podran obrir el 26 de setembre

Dimarts, 20 de setembre de 2022 a les 00:00

El proper dilluns, escollit com a festiu de lliure elecció per a la celebració de la Mercè, no està inclòs al calendari de festius d’obertura autoritzada. En canvi, el dissabte dia 24 els establiments podran oferir els seus serveis amb normalitat ja que no serà festiu a Montcada i Reixac. 

La festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, que se celebra el dissabte 24 de setembre, provocarà canvis en l’horari d’obertura dels comerços a Montcada i Reixac. A diferència d’altres localitats com Barcelona, el dia 24 no serà festiu al municipi, fet que permetrà que els establiments comercials locals puguin obrir amb normalitat com qualsevol dissabte. A Montcada i Reixac, aquesta festivitat s’ha traslladat al dilluns 26 de setembre, escollit com un festiu de lliure elecció. Aquell dia, en el que també estaran tancats els centres educatius, els comerços locals no podran obrir ja que no està inclòs en el calendari de festius d’obertura autoritzada.

D’aquí a final d’any, els festius i diumenges en què els establiments locals podran obrir les seves portes seran el 12 d’octubre (dimecres, dia de l’Hispanitat) i el 31 d’octubre (dilluns, festiu de lliure elecció previ a la celebració de Tots Sants), així com el 6 i 8 de desembre (dimarts i dijous quan se celebra el pont de la Constitució) i el 18 de desembre (diumenge anterior al Nadal).

El Consell de Comerç, format per les associacions de comerciants i altres agents del teixit econòmic local, va escollir el 12 i 31 d'octubre com dos dels festius en el que els establiments poden obrir durant el 2022. Els altres 8 festius d'obertura autoritzada durant tot l'any són escollits per la Generalitat de Catalunya. Tota la informació relacionada amb aquest tema es pot consultar a l'apartat de comerç de la web montcada.cat.

Darrera actualització: 21.09.2022 | 13:16