Els actes amb motiu del 25N a Montcada i Reixac es posen en marxa

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 00:00

A diversos carrers del municipi hi ha penjades banderoles amb missatges reivindicatius.

El programa amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones es posa en marxa aquest divendres, 20 de novembre. Carrers del municipi mostren banderoles amb quatre missatges reivindicatius: 'Ell em mata i el teu silenci em remata', 'Cuando trataron de callarme, grité', 'Ens volem vives, ens volem lliures' i 'Cuando salgo a la calle no quiero ser valiente, quiero ser libre'.

La pandèmia impedeix commemorar el 25N amb actes presencials i per aquest motiu, des de l'Ajuntament i el Consell de Dones de Montcada i Reixac enguany s'ha optat per accions en línia i també, a l'espai públic i a títol particular, que permetin visibilitzar la lluita contra aquesta xacra. L'organització fa una crida a la ciutadania perquè decori balcons i finestres amb missatges feministes des d'avui i fins al 29 de novembre. D'altra banda, el dia 23, el programa de Montcada Ràdio (104.6 FM i www.montcadaradio.com) El Fanalet oferirà a les 22 h la lectura del manifest commemoratiu, a càrrec de representants dels grups de dones del municipi.

El dia oficial de l'efemèride, el 25 de novembre, es distribuiran mascaretes commemoratives per diferents comerços adherits a la campanya 'Establiments contra la violencia masclista', que es va engegar amb el primer confinament, i també en alguns equipaments municipals. Aquest dia, durant tota la jornada, es proposa a la ciutadania penjar vídeos reivindicatius a les xarxes socials amb l'etiqueta #25Nmir i mencionar @igualtatmir. A les 18 h hi haurà una sessió de l'Hora del conte dedicada a 25N, a càrrec de els biblioteques de Montcada i Reixac, de la sèrie Els contes de la Clementina, que es podrà seguir per Instagram Live per mitjà del compte @bibsmir. A partir de les 19 h, es demana il·luminar de color lila els balcons com a acció de visibilització del rebuig a les violències masclistes. L'entitat Kariatydes ofereix un tutorial per dur-ho a terme, que podeu seguir a Instagram a través de @Kariatydes.

El dia 26, coincidint amb el Ple ordinari de novembre, es farà la lectura del manifest durant la sessió, que començarà a les 18.30 h i se segueix per www.montcada.cat, www.laveu.cat o el canal de Youtube de Montcada Comunicació. El 30 de novembre s'oferirà el taller de teatre espontani online 'Què significa el 25N per a tu?', a càrrec del col·lectiu de dones Matagalpa. Qui hi vulgui assistir, ha de contactar amb oficinadona@montcada.org. El programa finalitzarà el 15 de desembre amb la primera sessió d’un taller sobre masculinitats que es farà en línia, de 19 a 20.30 h, i és obert a homes de totes les edats. Els interessats han de contactar amb tec_igualtat1@montcada.org.

Coincidint amb l'efemèride, l'edició en paper de La Veu de Montcada i Reixac que ha sortit al carrer aquest divendres inclou una entrevista a dues veïnes del municipi que, per seguretat, han volgut ocultar la seva identitat. Aquestes dues víctimes han patit en primera persona la violència masclista i s'han atrevit a explicar la seva experiència. A www.laveu.cat podreu llegir l'edició, en format pdf.

Darrera actualització: 20.11.2020 | 12:37