Eliminats dos nius de vespes asiàtiques a Terra Nostra

Dissabte, 8 d'agost de 2020 a les 00:00

La intervenció, coordinada per la Regidoria de Salut Pública, es va fer aquest dijous per part d’una empresa especialitzada.

L’Ajuntament ha eliminat dos nius de vespes asiàtiques que hi havia a un arbre a l’alçada del carrer Poblet amb la riera de Sant Cugat, al barri de Terra Nostra. El veïnat havia mostrat la seva preocupació davant la presència d’aquests insectes, una espècie invasora que s’alimenta de les abelles de la mel.

L’Ajuntament recorda a la ciutadania que, en aquests casos, no es pot actuar de forma individual sinó professional, ja que una incorrecta manipulació pot contribuir a la propagació de l’insecte. La vespa asiàtica presenta un color castany fosc, el que la diferencia de l’europea. El seu cap i el tòrax és negre, la cara groc-ataronjada i les postes castanyes i la seva mida és al voltant dels 4,5 cm. L’espècie no és gaire diferent de l'autòctona, tot i que la seva picada pot ser una mica més dolorosa perquè té el fibló més gran, però en cap cas és verinosa ni tampoc especialment agressiva. Com passa amb la resta de vespes, hauran d’anar en compte les persones que en tinguin al·lèrgia.

En cas d’observació de qualsevol exemplar o de nius, es recomana mantenir una distància mínima de 5 metres respecte el vesper i trucar a l’Ajuntament o al Cos d’Agents Rurals de la Generalitat, per tal de fer-ne la comprovació pertinent. Sobre la retirada dels vespers, el consistori se’n farà càrrec d’aquells localitzats a la via pública o a espais que poden suposar un perill, com ara, a prop de centres educatius. En el cas que els nius apareguin a espais privats, haurà de ser la propietat qui se encarregui de retirar-los, fent-ho sempre amb serveis professionals.

Darrera actualització: 08.08.2020 | 17:50